Üliõpilased on viimastel päevadel kogunenud kümnetes USA ülikoolilinnakutes, et avaldada meelt Iisraeli sõja vastu Gazas, vahendab Reuters.

Joe Biden on toetanud Iisraeli õigust end kaitsta, kuid meeleavaldajad kutsuvad presidenti üles tegema rohkem, et peatada rünnakud Gazale. Samuti nõuavad üliõpilased, et koolid lõpetaksid koostöö Iisraeli toetavate ettevõtetega.

Paljud koolid on meeleavalduste mahasurumiseks kohale kutsunud politsei.

„Me võtame tõsiselt vastu üliõpilasi, kes on USA ülikoolides palestiinlaste toetamise tõttu kõrvaldatud,“ ütles huuthide juhitava Sanaa ülikooli ametnik Reutersile. „Me võitleme seda lahingut Palestiinaga igal võimalikul viisil,“ lisas ametnik.

Sanaa ülikool avaldas pöördumise, milles tervitas USA üliõpilaste „humanitaarset“ seisukohta ja teatas, et nad võivad jätkata õpinguid Jeemenis.

„Ülikooli juhatus mõistab hukka selle, mida USA ja Euroopa ülikoolide õppejõududele ja üliõpilastele allutatakse, sõnavabaduse allasurumine,“ ütles ülikooli juhatus avalduses. Avaldus sisaldas ka e-posti aadressi, mille kaudu saavad üliõpilased õpingute jätkamise pakkumise vastu võtta.