„Vilniuse, Riia ja Tallinna avalikult vaenuliku liini tõttu on katkenud kõik riikidevahelised, osakondadevahelised, regionaalsed ja valdkondlikud sidemed Venemaaga,“ ütles Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova riiklikule uudisteagentuurile RIA.

Ta märkis, et Moskva jätkab Baltimaade puhul diplomaatiliste mõjutusmeetmete kasutamist, kuid jättis täpsustamata, milliseid konkreetseid samme selle all silmas peab.

„Samuti vastame Balti riikide vaenulikule tegevusele asümmeetriliste meetmetega, eelkõige majandus- ja transiidivaldkonnas,“ ütles ta.

„Oleme kahepoolsed suhted viinud absoluutse vajaliku miinimumini, sest Venemaa ise rikkus läänega suhted, alustades agressioonisõda Ukraina vastu, rikkudes sellega rahvusvahelist õigust, kokkuleppeid ja riikide suveräänsust,“ ütles Venemaa avalduse kohta välisminister Margus Tsahkna.

Ta lisas, et Eesti jätkab diplomaatilisi pingutusi, et sõda lõppeks ning Ukrainal oleksid võimalused ja vahendid agressor oma riigist välja lüüa.

Veebruaris kuulutas Venemaa nõukogudeaegsete monumentide hävitamise eest tagaotsitavaks mitu Baltimaade juhtpoliitikut, sealhulgas Eesti peaministri Kaja Kallase.