USA esindajatekoda võttis vastu seaduseelnõu, mis lubab Bideni administratsioonil konfiskeerida USA pankades hoitavaid Venemaa varasid ja kanda need üle Ukrainale. Kremli sõnul oleks see ebaseaduslik ja sellele sammule vastataks kättemaksuga, vahendab Reuters.

USA ja tema liitlased keelasid tehingud Venemaa keskpanga ja rahandusministeeriumiga ning blokeerisid umbes 300 miljardi dollari väärtuses Venemaa varasid läänes, millest enamik asub Euroopa finantsasutustes.

„Meil ei ole märkimisväärses koguses Ameerika riigivara, sealhulgas raha, õigusi ja muud USA vara. Seetõttu saab vastus olla ainult asümmeetriline,“ kommenteeris Putini lähedane liitlane ja Venemaa Julgeolekunõukogu aseesimees Medvedev oma ametlikus Telegrami kanalis.

„Jutt käib Venemaa jurisdiktsioonis asuvate eraisikute vara sundkorras sulgemisest näiteks kohtuotsusega,“ lisas ta.

„Jah, see on keeruline lugu, kuna need isikud tegutsesid tavaliselt Venemaa majanduses investoritena,“ ütles Medvedev. „Ja me garanteerisime neile nende eraomandiõiguste puutumatuse. Aga juhtus ootamatu – nende riik kuulutas meile hübriidsõja. Sellele tuleb vastata,“ sõnas ta.

Ta ütles, et riigi seadust tuleb muuta, et võimaldada sellist varade arestimist Venemaa kasuks.