Aprillis kirjutas Delfi, et Paljassaare poolsaarel asuval riigi territooriumil on ohtralt prügi. "Selles metsatukas oli autorehve, pudeleid ja isegi vana kasvuhoone leidsin puude vahelt," kirjeldas nähtut Delfi piltnik Andres Putting. Mis aga kõige üllatavam, Laevastiku tänava garaažide vahel askeldas kenal päikeselisel päeval, riigi territooriumil, kollane traktor, mis rehvihunnikule muudkui pinnast ja mulda peale tõstis.

Juba järgmisel päeval kinnitas keskkonnainspektsioon, et alustati väärteomenetlust. Paralleelselt sellega alustati ka haldusmenetlust, mille käigus koostatakse garaažiühistule - mille liikmetelt tõendite põhjal enamik jäätmeid pärineb - ettekirjutus jäätmete likvideerimiseks ja territooriumi korrastamiseks. Jäätmed pidanuks ühistu likvideerima maikuu jooksul.

Andres Putting käis samas kohas eile. "Mulle vaatas vastu veidi rohkem rohtu ja rohelust kui paar kuud tagasi. Ent suur plats oli kruusa ja liivaga kaetud ja selle serva alt võis näha samu rehve," märkis ta. Nagu ka piltidelt näha, on sealne prügivalik lai: muu hulgas isegi üks suur vann, töökinnastest ja kanistritest rääkimata.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul ütles Delfile, et nende inspektorid käisid eelmisel nädalal kohal ja siis oli plats korrastatud. "Garaažiühistu täitis meie ettekirjutuse nõuetekohaselt ja ettenähtud ajaks," märkis ta ja lisas, et ühistul kulus koristamisele mitu tuhat eurot.

Tuul nentis, et tõenäoliselt ei ole jäätmete probleem sellega kadunud. "Probleem on inimeste mõtteviisis ja võib arvata, et garaažide omanikud üritavad sinna uuesti jäätmeid sokutada. Juuni alguses kohapeal käies olid näha, et sinna oli juba paar värsket prügikotti juurde tekkinud. Aga mingeid rehve seal küll enam ei olnud."

Mupo pressiesindaja Meeli Hunt sõnas, et nende vaneminspektor käis samas kohas kaks nädalat tagasi ja olukord oli siis märksa parem, kui praegustel piltidel näha. "Kindlasti läheb inspektor lähiajal kohale ja tutvub hetkeolukorraga."