"Alati on poliitikas mingi nišš ka nende jaoks, kes lubavad olla mittepoliitikud. Valijale on hea uudis, et neil pretendentidel ei ole seni veel valmis ideid, sest kui uute inimeste konkurentsi poliitikas napib, siis ideedega on vastupidi, valitseb halbade ideede üleküllus," märgib Ligi. "Maksumaksjale läheb see rahaliselt ja kodanikule sisuliselt kalliks maksma - vähemalt kord nelja aasta jooksul, aga nagu hiljuti nägime, teinekord ka valimiste vahel."

Ligi ütleb, et täna saime teada ainult, et pensionifondid tuleks paigutada Eesti majandusse. "Aga pensionirahaga tuleb riske hajutades tagada võimalikult kõrgem pension, mitte arendada poliitilisi utoopiaid ega koondada äririske. Idee ise on igivana ja pingutusi, et fondid oma valikutes Eesti majandust märkaksid, oleme teinudki aastaid, ent esimene nõue fondidele on riskid hajutada, millele juba masu ajal saime valusa kinnituse."

Ligi lisab, et kuna muud me jälle teada ei saanudki, on pilt kehv. "Kokkupuudet näen E200ga endiselt koolisüsteemi ühendamises, aga seda mitte nende moodi kaksikeelseks ega niivõrd majanduslikel põhjusel, vaid lasteaiast peale eestikeelseks ja seda ühiskonna sidususe kaalutlusel.
Valijaskonnas näen E200 kokkupuudet Vabaerakonna ja Respublikaga, juhul kui nende valijad tahavad edasi katsetada, Reformierakonnaga mitte, sest me oleme harjutanud valijaid poliitikavalikute põhjendamisega."

Raave intervjuud saab lugeda SIIT.