Madisoni sõnul on kaks suurimat liberaalset parteid ehk Reformierakond ja Keskerakond üle 20 aasta kasutanud vene küsimust vaid valimiste teemana ning tahtlikult pole tehtud ära koolireformi, millega õppekeel oleks eesti keel.

"Sellega on hoitud ülal konflikti, mida on need erakonnad kasutanud enne igat valimist oma huvides", ütles Madison.

Madisoni rõhutab, et lapsed integreeruvad ja sulanduvad kõige paremini ühiskonda, kui nad on keelekeskkonnas võimalikult noorelt ehk juba lasteaiast, ning ka järgnev kooliõpe peab olema eesti keelne.

"Paraku on meil tahtlikult jäetud see samm astumata, sest see on küüniliselt olnud kasulik teatud poliitilistele jõududele. Sellega me oleme paraku kaotanud terve inimpõlve, kus kannatajateks on olnud need samad lapsed, kes on kasvanud üles paralleelühiskonnas," kommenteeris Madison.

Madison tuletab meelde, et konservatiivid on alati rõhutanud, et koolisüsteem peab olema riigikeelne. See tagab tema kinnitusel ka võrdsed võimalused venekeelsetest peredest pärit lastele ning kaotab probleemi mõne aastaga. "Tuleb rõhutada, et paljud venekeelsed lapsevanemad ise samuti soovivad oma laste panekut eestikeelsesse kooli, kuid riik ise on hoidnud üleval seda kahjulikku süsteemi," lisas Madison.