Ameti avalike suhete spetsialist Anu Võlma ütles, et silla parandamist peab veel omajagu ootama, seni võivad inimesed rahumeeli altpoolt tugedega stabiilsemaks sätitud mädaneva silla peal kõndida.

Paikvaatluse käigus tuvastati, et silla liimpuittalade puitosa on pehkinud ning ohutuse tagamiseks vajab sild kahjustuste ulatuse täpsustamist ja remonti. "Praeguseks on silla omanik Merirahu Sadam AS silla rekonstrueerimise ehitusprojekti koostamiseks ja ehitusloa taotlemiseks sõlminud ehitusettevõttega töövõtulepingu. Asendatavad puitkonstruktsioonid on tehasest saabunud ja rekonstrueerimistööd teostatakse 2018. aasta jooksul," ütles Võlma.

Ta lisas, et Merirahu Sadam AS tellis silla täpsema seisukorra hindamiseks ekspertarvamuse, millega anti suunis kuni puitkonstruktsioonide vahetamiseni toestada sild kandvate tugitornidega.

"Omanik seda ka tegi ning sellega on silla otsene varisemisoht likvideeritud."

"Ehitusloa taotlus rekonstrueerimistööde tegemiseks on Tallinna Linnaplaneerimise Ametis menetluses. Merirahu Sadam AS on kinnitanud valmisolekut ehitustöödega alustamiseks esimesel võimalusel peale ehitusloa saamist," lisas Võlma.

MERIRAHU ELAMURAJOONI SADAMA SILD.