Pauli on Rooma Klubi liige ning ÜROd ja eri riikide valitsusi nõustanud ettevõtja ja majandusuuendaja.

Ta on võtnud sihiks planeedi taastamise, rajades muutuse nutikatele ja kasumlikele ärimudelitele.

10. juuli Eesti visioonipäeval vaatleb Pauli, millised on Eestisuguse väikeriigi võimalused majandust uuendada, toetamaks kestlikku arengut ökoloogiliselt, sotsiaalselt ja majanduslikult.

Pauli on loonud ligi 200 innovaatilist ettevõtet üle maailma, mille siht on kohaliku keskkonna ja kogukonna taastamine.

Ka “kestliku arengu Steve Jobsiks” nimetatud mehe ettevõtete ärimudeli alus on põhimõte kasutada loovalt ja otstarbekalt kõike, mis konkreetses piirkonnas on kättesaadav, rakendades muuhulgas tootmisel ja tarbimisel tekkivaid jääke uute tulumudelite loomiseks.

Selline lähenemine lubab pakkuda kõrge kvaliteediga toodangut madalama omahinnaga ja teenida kokkuvõttes arvestatavat tulu.

Tulemusena paraneb oluliselt kohalike inimeste elukvaliteet ja elujärg - paraneb füüsiline keskkond ning selle kaudu suureneb kohaliku kogukonna sissetulek.

Paulo loodud nn sinise majanduse mudeli raames on loodud kolm miljonit töökohta ja tehtud 4,25 miljardi euro väärtuses investeeringuid.

Pauli raamatuid on maailmas ostetud enam kui 17 miljoni eksemplari jagu. Neist uusim - “Sinine majandus 3.0: Kasumlikud ärimudelid, mis taastavad planeeti” - ilmub Lilleoru kirjastuse väljaandena eesti keeles koos just Eesti jaoks kirjutatud sissejuhatusega. Raamatu esmaesitlus toimub Eesti visioonipäeva raames 10. juulil.

11. juulil toimub Pauli juhendamisel inspiratsioonitöötuba ettevõtjatele ja ettevõtjaid ühendavatele organisatsioonidele.

Gunter Pauli: “Me ei saavuta muutust majanduses ja ühiskonnas inimesi käskides ja keelates. Muutuste võti on pakkuda lahendusi, mis on lihtsalt nii palju paremad kui need, mida me täna kasutame.”

Konverents “Teadlike kogukondade tarkus” toob Eestisse kokku ligi 500 jätkusuutliku eluviisi visionääri ja praktikut kogu maailmast.

Konverents toimub koostöös maailma ökokülade ühendusega (Global Ecovillage Network ehk GEN Europe) Euroopa organisatsiooniga, mis ühendab ligi 10 000 kogukonda üle kogu maailma.