Vink ütles Delfile, et praegu on tunda pingelangust. "Kõige suurem operatsioon on möödas, nüüd kujunevad välja ka need kangelased. Üks Tai sukelduja, kes sai õnnetult hukka, kui ta hapnikuballoone paigaldas, lisaks on saanud kangelasekse veel see Briti sukelduja, kes kõige esimesena poisteni jõudis ja siis poisid loomulikult ise, vanemad on üliõnnelikud," rääkis ta.

Tais Vinki sõnul keegi tänu võlgu ei jää. "Kindlasti minnakse ka templitesse nüüd, munkadele viiakse almuseid. Nad palvetasid ju kogu see aeg, mis need poisid seal koopas olid," sõnas ta.

Meeleolu riigis meenutab Vinki sõnul rahvuspüha ja inimesed on väga rõõmsad, et poisid sealt koopast elusalt välja toodi.

Ilm on Tais praeguseks muutunud aga halvaks ja hakkas jälle sadama. "Põhimõtteliselt võib öelda nii, et kas see palvetamise jõud või inimeste heasoovilikkus hoidis need vihmapilved tagasi," sõnas Vink.

"See oli ime, et oli selline paus ja selline moment, kus ei olnud neid troopilisi vihmasid," märkis Vink. Kui troopilised vihmad oleks olnud, siis põhimõtteliselt ei olekski saanud neid poisse sealt välja tuua," nentis ta.

"Kui satelliidipiltide pealt vaadata, siis hästi huvitav oli see, et Chiang Rai piirkonnas oli selline pilvevaba ala ehk siis ümberringi igal pool sadas," rääkis Vink. "Ei tea, millega see seotud oli, igatahes ilm soosis päästetöid," lisas ta.

Sisuliselt õnnestus päästeoperatsioon Vinki sõnul seega üle noatera. "Seal on nii, et kui troopiline vihm tuleb, siis on vesi minutitega põlvini. Kuna sinna koopasuu poole läheb hästi palju ojasid, siis seal praktiliselt tekivad jõed," märkis ta. "Nad küll ehitasid tammid sinna ette ja panid pumbad tööle, aga ükski pump ega tamm ei saa selle loodusjõu vastu," lisas Vink.

12 jalgpallipoissi ja nende treener läksid 23. juunil ekskursioonile Tai põhjaosas asuvasse 10 kilomeetri pikkusse Tham Luang Nang Noni koopasse. Paduvihma põhjustatud üleujutus sundis neid põgenema aina sügavamale koopa sisemusse, kus nad nelja kilomeetri kaugusel koopasuust paigale jäid.

Päästjad leidsid poisid koopasügavusest 2. juulil, poiste koopast välja toomine algas pühapäeval ja lõppes eile.