Ühtegi kuulutas Politico veergudel: "Venelased jõuavad Tallinna kahe päevaga. ... Võib-olla. Aga nad ei saa kogu Eestit kahe päevaga. Nad jõuavad Tallinna ja nende taga me lõikame läbi nende kommunikatsiooniliinid ja varustusliinid ja kõik muu. Nad jõuavad Tallinna kahe päevaga. Aga nad surevad Tallinnas. Ja nad teavad seda. ... Neile antakse tuld igast nurgast, igal sammul."

Uudis levis täna ka Eesti meedias. Yana Toom kirjutas oma Facebooki lehel venekeelse iroonilise vastulause. Ta märgib, et Eestis pole vastutustundetuid optimiste väheks jäänud. "Miks küll ei hoidu sõjaväelased intervjuust, üleüldiselt!". Ta kasutab sõjaväelaste iseloomustamiseks venekeelset kujundit "kutselised prussakad peas", mida võib eesti keeles võrrelda sellega, et vaadatakse kogu elu vaid oma elukutse vaatevinklist.

Ta rõhutab, et minuti kuulsuse Politicos ja trummipõrinaga lahingusse minemise kõrval on olemas ka keeruline mitmekeelne ühiskond ja mitmevärvilised passid, samuti rahvusvahelised suhted. "Aga meil on kinnisidee: nad saabuvad ja surevad kahe päevaga," viitab ta Ühtegi avaldusele. "Hurraa, võitsime kõiki. Mul lihtsalt pole enam sõnu," leiab ta, et taolisi näiteid ei tasuks meedias tuua.

Toomi parteikaaslane Jaanus Karilaid sõnas, et Toom ei esinda kogu Keskerakonna seisukohta, vaid enda isiklikku. Karilaid märkis: "Riho Ühtegi hoiak on ainuõige, need, kes astuvad Eesti pinnale pahatahtlike mõtetega, hävitatakse kui prussakad. Sellele hoiakule ei saa vastu vaielda, kui armastad siiralt Eesti Vabariiki. Yana, rahu. See väärtuspõhine hoiak pole polemiseerimiseks. Ärme alahinda kohalike venelaste patriotismi. Kriisiolukorras on enamus neist vaba Eestiga."

Riho Ühtegi usub, et Venemaa heidutamine nõuab iga eestlase osavõttu, mitte ainult sõjaväe. "Halb asi on paanika. Me püüame inimestele seletada: vastupanu sõjaajal algab täna. See algab paindlikkusega. Me peame olema valmis kõigeks ja õpetama inimestele, mida teha, kui midagi juhtub," sõnas ta eelnevalt mainitud intervjuus.