Viimastel kuudel on Kirt kerkinud maailma odaviskeeliidi päris tippu, isegi üle 90 meetri põrutanud sakslased jagavad kiidusõnu ja nüüd teavad kõik, kes sektorisse koos meie mehega satuvad, et sellel mehel tasub silma peal hoida.

Hooaja alguses tulid Kirdile Teemantliiga etappidelt kuus ja viies koht, tundus, et esimesteni on mitu penikoormat. Aga juuni alguses Turus lajatas ta uueks Eesti rekordiks 88.73, see on kõva kvaliteedimark. Edasi tulid esikohad Ogres, Kuortanel ja neli päeva tagasi Luzernis. Päris kindlasti on selline magus võiduseeria lisanud kuhjaga enesekindlust. Seda enam, et kahel viimasel on selja taha jäänud olümpiavõitja sakslane Thomas Röhler.

Kes siis reedel (ja 13-?!) Kirdi kõvemad vastased Rabatis on. Lisaks Röhlerile veel teine sakslasest 90-meetri mees Andreas Hofmann, sel hooajal üle 89 meetri oda pildunud tšehh Jakub Vadlejch, lätlane Rolands Štrobinders, indialane Neeraj Chopra ja veel üks olümpiavõitja – Keshorn Walcott. Meeste odaviskevõistlus algab Rabatis kell 21.34.

Aga Viasat Sport Balticu otseülekanne Rabati Teemantliiga etapilt algab reedel kell 19.55, kommenteerib Taavi Pailk.