Foorum on tasuta ja avatud kõigile huvilistele. Arutelu tulemusi kasutatakse sisendina Eesti mereala planeeringu koostamisel.

„Eesti ja kogu Läänemere kasutamine muutub aina intensiivsemaks, tekkinud on uusi mereala kasutamise viise. Meri pole enam pelgalt kalapüügiks ja laevasõiduks ning seetõttu tuleb merekasutamise reeglites üheskoos kokku leppida,“ ütles rahandusministeeriumi planeeringute osakonna juhataja Tiit Oidjärv.

„Just sel eesmärgil, et meri oleks puhas, hoitud ja tulusalt kasutatud ning arvestaks seejuures meie kultuurilise eripäraga, on rahandusministeeriumis koostamisel Eesti mereala planeering.“

Eesti merest kui meie iseolemise alusest räägivad foorumil mitmed merega seotud elualade tuntud nimed, teiste hulgas meremuuseumi direktor Urmas Dresen, kirjanduse uurija ja semiootik Kadri Tüür ning ajakirjanik ja merendustegelane Enn Kreem. Moderaatorimütsi paneb pähe meremõtleja Aleksei Lotman.

Foorumit korraldavad rahandusministeerium ja konsultatsiooniettevõte Hendrikson & Ko ning see on osa Tallinna Merepäevade programmist.

Üritus algab täna kell 16 Lennusadama meremõtlejate alal.