Sotsiaalmeedias ringleb postitus Mustamäe keskuses nähtud vanahärrast, kes pealtnägijate sõnutsi näeb igati korralik ja hoolitsetud välja, kuid keda on tabanud raske hoop saatuselt. Nimelt teab üks postitust kommenteerinu rääkida, et möödunud nädalal puutus kõnealuse mehega kokku ning andis talle mõningad pudelid oma taarakotist.

Kommenteerija sõnul ei ole mehel kusagil pärast poja surma elada ja seetõttu kuluvad kõiksugu annetused talle ära. See on ka põhjuseks, miks mehega kohtunu Facebooki postituse tegi.

Pildi sotsiaalmeediasse postitanud mees vahendas, et kohtumine vanaldase härraga käis väga spontaanselt. "Kuna tal olid juba mõned pudelid korvi korjatud, siis asetasin oma taara tema korvi. Sättisime perega kino suunas minema, kui talle otsa vaatasin. Ta näis puhas, hoolitsetud ja väga kõvera seljaga. See vaatepilt pani kogu taskus oleva raha talle loovutama. Ka mõni hetk hiljem ei andnud see asi rahu. Enne filmi algust läksin ja otsisin ta üles ning küsisin, kas pilti tohib teha, et ehk keegi saab teid aidata. Pildist ta keeldus. Edasine käis jooksult. Pildi tegin salaja, lastega kinno ja postitus sõpradele," kommenteeris pildi autor.

Ta jätkas: "mina olen Eestis toimuvas pettunud... omad raskustes, aga makstakse võõrastele," sõnas mees lakooniliselt.

Mustamäe linnaosavalitsuse vanema Lauri Laatsi sõnul ei ole tema küll postitusest mainitud vanahärrat kohanud, kuid palub teadjamatel linnaosavalitsusega ühendust võtta. "Isegi, kui tegemist pole Mustamäe või Tallinna elanikuga, võib ta pöörduda meie linnaosavalitsusse ja me aitame tal leida n-ö õiged uksed," rääkis Laats.

Laatsi sõnul saab linnaosavalitsus abivajajaid aidata mitmeti, näiteks määrata hooldustöötaja, abistada sooja toidu kojutoimetamisel või arstiteenuste saamisel.

Linnaosavanem soovitab sarnastel juhtudel pöörduda linnaosavalitsusse. "Tänan neid häid inimesi, kes hoolivad ning võimalikke abivajajaid märkavad," lisas ta.