Möödunud nädalal Odessas hotellitoast hukkununa leitud kahe Eesti mehe surmas kahtlustab Ukraina politsei alkoholi, ravimite ning narkootikumide segamini kasutamist.

"Kolm Odessas puhanud Eesti kodanikku elasid siin üsna laia elu. Õnnetuse õhtul ostsid nad alkoholi, Viagra tablette ning narkootilisi aineid. Me oleme kindlaks teinud, et narkootikumid, mille nad soetasid, olid nõrgatoimelised ained, nii öelda soolad," sõnas Forostjak.

Küsimusele, kas mehed hankisid endale hellitavalt teiseks Las Vegaseks kutsutud Odessast ka lõbutüdrukuid, vastas nõunik jaatavalt. „Tõepoolest olid ka tüdrukud. Oleme avastanud, et nad suhtlesid enne surma orgaid korraldava ettevõttega,” sõnas Forostjak.

Siiski nentis Forostjak, et politseiuurimist ei huvita see, milliseid teenuseid mehed endale tellisid, aga see, mis põhjusel mehed hukkusid. „Mehed surid ravimite, alkoholi ja narkootiliste ainete tarbimise tagajärjel, mis tõid endaga tagasipöördumatu terviserikke,” kordas ta.

Nõunik sõnas, et Odessa politsei hoiab silma peal turistide röövimisel – turistidele valatakse klubis joogi sisse kanget unerohtu ning kui nad ära vajuvad, röövivad vargad nad varast paljaks. Ärgates ei mäleta turist juhtunust midagi. „Eesti meeste puhul sellist asja ei olnud,” sõnas ta.

Ukraina politsei uurib juhtunut kriminaalkoodeksi artikkel 115 järgi, mis näeb ette hukkumist loomulikul põhjusel. Forostjak põhjendas, et surma põhjustasid mehed endale ise ilma kellegi sekkumiseta.

Varasemalt on Forostjak politseiuurimist kommenteerinud, et Eesti mehed võidi tahtlikult mürgitada, kuid uus avaldus lükkab selle ümber.