„Üha enam patsiente tulevad meie juurde jalgrattaga. Loodame, et kaasaegne ja mugav rattaparkla teeb käigud haiglasse lihtsamaks ja motiveerib tervislikult liikuma. Rattaga võiks haiglasse tulla juba seepärast, et hetkel toimub linnas mitmeid teeremonte, mistõttu on meie juurde autoga tulemine mõneti raskendatud," ütles Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Inge Suder.

"Näiteks Gonsiori tänava remonditööd tekitavad suvisel ajal liikluspiiranguid, samas arsti juurde tuleb jõuda ikka õigel ajal. Seega, kui tervis võimaldab rattaga liikumist, siis julgustame patsiente arsti juurde tulema rattaga," rääkis Suder.

Ta lisas, et jalgrattaga liiklemist propageeritakse ka oma töötajate seas. „Suvisel ajal ja eriti kesklinna piirkonnas, kus meie üksused asuvad, annab rattaga liikumine meie töötajatele hea võimaluse kiiresti ühest kohast teise jõudmiseks,“ julgustas Suder ka haiglatöötajaid kaherattalise liiklusvahendi kasuks otsustama.

Rattaparkla Ida-Tallinna Keskhaiglas

Ratta turvalisuse pärast muretsema ei pea – haigla juures on Bikeep’i nutikas rattaparkla, mis aitab ratta väga lihtsa vaevaga turvaliselt lukustada. Nutikas rattaparkla kasutab kõrgtugevat terast ja tarka tehnoloogiat, et lukustada jalgratta raam ja esiratas. Ratta lukustamiseks ja hiljem avamiseks tuleb helistada rattahoidjal kirjas oleval telefoninumbril.

Sellise moel parkimine on imelihtne, mugav ja tasuta ning kaasas pole vaja kanda ka isiklikku rattalukku. Kuigi rattaparkla on varustatud turvaliste lukustussüsteemidega, hoiab parklal silma peal ka turvafirma.

Nutikad Rattaparklad asuvad Ida-Tallinna keskhaigla Ravi tänava silmakliiniku/polikliiniku sissepääsu juures ja Magdaleena üksuse statsionaari sissekäigu ees.