Ta kirjutab: "Kes veel ei teadnud, siis riigihaldusminister Janek Mäggi on täna visiidil Viljandis, kus kohtub omavalitsusjuhtide ning ettevõtjatega. Minuni jõudis see info Viljandi haigla EMO ootesaalist, kus ootan oma vanaemaga, kes kahjuks eile õnnetult kukkus. Röntgenpildi saamise ooteajaks prognoositi meile kuni neli tundi, no pole hullu, juu on siis raskemate vigastustega patsiente.

Jõudsime umbes kaks tundi oodata kui EMOsse sisenesid prouad, kellest üks (auväärt ministri nõunik Marica Lillemets) oli jalga nikastanud ja sooviti ka röntgenpilti saada. Prouadel läks 5 minutit (ootesaalis loomulikult ootama ei pidanud) ja juba saadigi röntgenisse, sest: “prouad on siin koos ministriga töövisiidil ja neil on kiire”. Eks teistel ootavatel 80-aastastel pensionäridel polgi ju muud teha, kui mitmeid tunde umbses ootesaalis oodata.

Registratuurist aru pärides, miks antud prouasid eelistati, vastas registratuuri töötaja, et ta hindas proua trauma eelistatuks (kurb, et pädevatele arstidele ei leita sobivamat ametipositsiooni kui registratuur). Eks igaüks tehku omad järeldused aga see olukord on lihtsalt piinlik. #Rahandusministeerium,".

Viljandi haigla kinnitas, et selline vahejuhtum aset leidis.

"Kirjeldatud juhtumi puhul oli tegemist kahe erineva meditsiinilist käsitlust nõudva olukorraga. Ühel juhul vajas patsiendi seisund arsti hinnangut selle kohta, millist ja kui mahukat uuringut (kas röntgenit
või kompuutertomograafi) ta vajab," kommenteeris haigla kommunikatsioonijuht Maike Tšetšin.

Ta jätkas, et nõunik Lillemetsa diagnoosi andmise protseduur oli lühem: "Teisel juhul piisas triaažiõe (triaažiõde jagab patsiente seisundi järgi kategooriatesse - toim) hinnangust, et edasiseks käsitluseks on vaja esmalt röntgenuuringut. See tähendab, et üks patsient pidi ootama, kuni arst vabaneb ning teine sai enne ära käia röntgenuuringul ning pidi seejärel arsti läbivaatust ootama,".

"Viljandi haiglas hinnatakse inimese tervislikku seisundit triaažipõhimõtete ja ravijuhendite järgi," lisas ta põhjenduseks, miks ühte patsienti teenindati enne teist.

"Kahjuks on täna, nii nagu kogu viimasel nädalal, erakorralise meditsiini osakonnas palju patsiente ja seetõttu ka pikad ootejärjekorrad," lõpetas Tšetšin.