Keskerakonna Järvamaa piirkond on esimene, mis avaldas esimehe kandidaadi eelistuse Pärnus 13. oktoobril toimuvaks kongressiks.

Järvamaa piirkonna juht, Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu ütles, et Ratas on esimehena ja peaministrina näidanud üles head ja kaasavat juhtimisoskust, töötahet ja tohutut energiat.

„Raske on ette kujutada teist inimest, kes vastutusega juhtida riiki ja Eesti suurimat erakonda saaks samaväärselt hakkama,“ ütles Sarapuu.

Ta lisas, et praeguse esimehe juhtimisel on erakonna liikmeskond tõusuteel, võideti kohalike omavalitsuste valimised ja Riigikogu valimistele minnakse vastu selge favoriidina, et jätkata sidusama ja solidaarsema ühiskonna ehitamist.

„Eesti elanikkonnast näeb uuringute järgi suurim osa just Jüri Ratast peaministrina, mis näitab, et Ratas isiklikult, aga ka Keskerakonna poliitika on inimestele sümpaatne,“ leidis Sarapuu.

Riigikogulane tõi välja, et pooleteise aasta jooksul on tehtud olulisi otsuseid, mis kiirendavad inimeste pääsu eriarstile, inimestele jääb rohkem raha kätte ning tähelepanu on pööratud varasemalt varju jäänud valdkondadele, sealjuures põllumajandusele.

„Vähese aja jooksul on Keskerakond näidanud, et suudab valitsusvastustust edukalt kanda ning ellu viia vajalikke otsuseid. Esimesed sammud on tehtud, kuid tööd on veel palju teha ning esimehena ja peaministrina on Jüri Ratas selleks kindlasti õige inimene,“ rõhutas Sarapuu.

Lisaks esimehe kandidaadile kinnitas piirkond toetust neile, keda soovitakse näha tulevases erakonna juhatuses.

Järva piirkonna erakonna juhatuse liikmekandidaatideks on Kersti Sarapuu, Anneli Ott, Taavi Aas, Kadri Simson, Aadu Must, Jaanus Karilaid, Jaak Aab, Mailis Reps ja Siret Kotka-Repinski.

Revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks esitati Aivo Toomistu ning aukohtu liikmeks Mart Mäemets.