Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuhi Piret Lankotsi sõnul on vee ja jäätiste müüginumbrid Prisma kauplustes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tõusnud. "Jäätiste müük on kuni 20 protsenti suurem ning kõige populaarsemateks toodeteks on "Väikse Tomi", "Regati", "Vanilla Ninja" ja "Eriti Rammusa" jäätised. Väga populaarne on olnud sel suvel ka arbuus, mis on ühtlaselt hästi müünud juunis ja juulis," ütles Lankots täna Delfile.

Tööstuskaupade osas toob Lankots välja, et kliendid on ostnud näiteks ujumisriideid poole rohkem kui eelmisel suvel. "Lisaks on hästi müünud ventilaatorid ning suvemänguasjad, ujumisrõngad ja ka grillsüsi, millele oleme terveks suveks pannud ülihea hinna," kommenteeris Lankots

Rimi pressiesindaja Katrin Bats vastas Delfile, et sooja ilmaga lähevad nii vesi kui ka jäätis väga hästi kaubaks. "Mõlema kategooria müük kokku viimastel kuudel 30 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal perioodil. Kahekordistunud on ka jää müük" kommenteeris Bats.

Selveri kommunikatsiooniseptsialist Rivo Veski sõnul on võrreldes hooajavälise perioodiga jäätise müük kasvanud kolme-neli korda.

"Eelkõige kasvab väikejäätiste müük. Kõige populaarsemad jäätisemaitsed on vanilli ja šokolaadi ning šokolaaditükkidega vanillijäätis. Kolm enimmüüdumat jäätist Selveri kauplustes sel suvel on olnud Väikse Tomi vanilliplombiir pähklitäidisega, Vanilla Ninja vanillijäätis šokolaadiglasuuris ja Limpa limonaadijäätis," kommenteeris Veski täna Delfile.

Möödunud aasta sama perioodiga võrreldes on Selverites kasvanud ka vee ja karastusjookide müügid. "Siin on oma roll kahel teguril: esiteks on tänavu mullusega võrreldes rohkem Selveri kauplusi ning teiseks saab sel suvel nautida oluliselt palavamat ilma kui aasta tagasi. Laovarude probleeme vee ja karastusjookide osas me ei näe," ütles Veski.

Veski sõnul on jäätise puhul tootjatel väiksemaid tarneprobleeme, kuid jäätis ei ole poelettidelt otsa saamas. "Enim ostavad Selveri kliendid soodushinnaga tooteid. Väiksemad pudelid lähevad kiiremini, sest need haaratakse kiiruga kaasa. Kuid ka ühe liitriseid jooke ostetakse palju," seletas Veski.