"Aastate jooksul on tekkinud küsimusi, mida ei ole olnud võimalik ära lahendada ja selle asemel, et oodata ja loota, et asjad lahenevad iseenesest, peaksime otsima uusi koostöövorme, mille läbi on võimalik leida häid ja innovatiivseid lahendusi. Meile tundus, et see on uus koostööplatvorm, läbi mille saavad kokku väga erinevad inimesed ja üheskoos leida lahendusi," rääkis Piret Hartman. Ta lisas, et mida rohkem suudetakse erinevaid valdkondi kokku tuua, seda tulemuslikumad on lõpplahendused.

Kahe nädala eelarve on 10 000 eurot, mis katab ka transpordi. Toitlustuse, objektide külastused ja meelelahutuse maksab kinni iga osaleja omast taskust.

Rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõunik Kadri Tali märkis ära, et alanud üle-eestilise strateegia Eesti 2035 koostamise raames korraldatakse välitöödel sellega seonduvaid seminare ja kohale kutsutakse kohalike omavalitsuste esindajaid, ettevõtjaid. "Peame kõigi kutsututega nõu ja küsime neilt millises Eestis nemad tahaksid elada 15 aasta pärast ning mis on need teemad, millega tuleks aktiivselt tegeleda. Räägime ka struktuurivahendite kasutamisest ning arutame murekohtade üle," ütles Tali.

"Siseministeerium liitub välitööde programmiga, sest see on väga lahe idee ja riigiametnikud ei pea istuma kontoris, et tööd teha. Ka meie harrastame tegevuspõhist kontorit, vahet ei ole, kus sa tööd teed vaid põhiline on see, et töö oleks tehtud ja vajalikud eesmärgid saavutatud," lisas Martin Tulit.

Kahenädalase Ida-Virumaa ametnike välitööde programmi käivitab 6. augustil toimuv avakonverents Kohtla-Järve kultuurikeskuses ning võtab kokku 16. augustil lõpukonverentsiga, kus antakse edasi aruteludes tekkinud ideed, mõtted ning emotsioonid.

Välitööde kohta selgitavaid kommentaare jagasid Kultuuriministeeriumis kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman, Kultuuriministeeriumi välisvahendite juht ja välitööde projektijuht Eduard Odinets. Briifingul osalesid ka Rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna nõunik Kadri Tali ja Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Martin Tulit.