Lõuna Päästekeskuse valvepressiesindaja sõnul on Jõgevamaal rabapõlengul ära põlenud 60 hektari suurune maa-ala, kuid tulekolded ise on praeguseks oluliselt väiksemad. Tulejoon, mida täna kustutakse, on umbes 350 meetri pikkune

Raba põleb eelmisest nädalast alates. Vahepeal põleng vaibus, aga kahjuks puhus tugev tuul selle reedel jälle põlema ja nii tuli päästjatel eile sealkandis taas kõvasti tööd teha. Lisaks süütas välk eile raba ka põhilisest põlengualast kaugemal. Õnneks märkas kustutamisel abiks olnud kopter uut põlenguala ja sellele saadi kiiresti jaole.

"Kustutustööd kestavad vähemalt täna õhtuni. Homme vaadatakse droonidega ala üle ja otsustakse edasine tegevus. Kui olud muutuvad järsku väga tuuliseks, siis võib pinnasesse jäänud tulekolle jälle tule üles lüüa," ütles valvepressiesindaja täna Delfile.

Pressiesindaja sõnul on pärast mitmekordseid ebaõnnestunud katseid suudetud põlengualale läbi murda ja nüüd on sõidukeile loodud roomikutega läbitav tee. "Kirna õppekeskuse juures asuvast staabist tuleb põlengualale sõita umbes 11 kilomeetrit läbi tiheda metsa ja soo . Kohapeal on päästjatel vett võimalik võtta ainult laugastest. PPA kopter täna kustutustöödes enam korralise hoolduse tõttu ei osale," ütles pressiesindaja. Kuigi tööd on keerulised, saavad päästjad tema sõnul hakkama ja prognoos on praegu positiivne.

Teisi aktiivseid põlenguid Eesti looduses õnneks praegu ei ole. Eile põles Võru vallas umbes kaks pool hektarit metsa, aga hilisõhtuks suudeti sellele põlengule piir panna ning Saaremaal põles eile üks põld, mis kustutati.