Nimelt soovis Männik täna EPL-is ilmunud intervjuus rääkida vaid majandusest, mitte näiteks kohtureformist või välispoliitikast. Männiku varasemad väljaütlemised ja kirjutised heidavad aga valgust paljudele tema seisukohtadele.

Suudab kooseluseadust lapsele seletada

"Vahest on väljendatud pahameelt meie alkoholi- ja kooseluseaduse üle. Kuidas seletada oma lastele kui kuskil mees annab teise mehele musi, või joodikud lällutavad söögipoe treppi peal. Minul pole mingit probleemi oma lastele seda ära seletada." 29.09.2014 EPL

Mõttemaailm sarnaneb rohkem Vabaerakonnale kui EKRE-le

2015. aastal kandideeris Männik IRL-i esimeheks. Siis kirjutas ta Postimehes loo, milles kirjeldas nii oma arusaama poliitikast kui ka erakondadest. EKRE oli tema hinnangul sarnane Timo Soini erakonnaga Soomes ja Front Nationaliga Prantsusmaal. Selliste erakondade suhtes oli ta kriitiline.

"Need erakonnad on euroskeptilised, teisitimõtlejate suhtes ebatolerantsed, kitsa grupi poolt juhitud, tähendab nõrga sisedemokraatiaga jne."

Männik selgitas, et tema on mõttemaailmalt sarnasem Vabaerakonnale. Keskmine EKRE valija on tema sõnul väheharitud õllesõbrast mees maalt.

Peaksime kaaluma astmelist tulumaksu

"Me peame tõsiselt kaaluma astmelise tulumaksu elluviimist. Suurbritannia uus peaminister Theresa May lausus oma esimeses kõnes parlamendis nii: "Ühiskonnas peaksid need, kellel on laiad õlad, kandma raskemat koormat kui tavainimesed." Eesti keelde tõlkides käib jutt sisuliselt astmelisest tulumaksust."

"Suures osas maailma riikides, kelle majandus õitseb, on olemas astmeline tulumaks. Astmeline tulumaks on üks osa poliitilisest ja ideoloogilisest mõtlemisest, et ühiskonnas peab olema rohkem võrdsust." Pealinn 17. oktoober 2016.

Muulasi ei tohi tõrjuda

"Eesti on üks 2/3 – 1/3 ühiskond. 2/3 Eesti rahvusest ja 1/3 muulasi. Muulastel on ka vaja erakonda, kelle poolt hääletada ja Keskerakonnal ja sotsidel on nende usaldus. Teistel erakondadel oluliselt vähemal määral. Lahendus ei ole, et meie taunime muulaste nägemusi ja tõrjume neid eemale. Pigem peaks neid kaasama ja see on põhjus, miks leian, et Keskerakond võiks olla kaasatud järgmises valitsuses, mis võiks olla laiapõhjaline." 31.01.2015 EPL