„Delta keskusest saab Eesti olulisim infotehnoloogia, matemaatika ja majanduse tippkeskus, mis toetab teaduse jõudmist ettevõtlusesse ja kaasab ettevõtjaid ülikooli põhitegevuste arendamisse,“ sõnas Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser. „Oluline lisatõestus selle maja vajalikkusest on tõik, et Tartu Ülikooli vastuvõtt on erakordselt edukas just IT-erialadel.“

2020. aasta alguseks valmivas keskuses on neljakorruseline õppe- ja teadushoone (üldpinda ca 17 500 m2) ning viiekorruseline ettevõtlusmaja (üldpinda ca 4700 m2). Õppe- ja teadushoone koondab endasse TÜ infotehnoloogia, arvutiteaduse, arvutitehnika ja robootika, majandusteaduse ja ärinduse ning matemaatika ja statistika alase õppe- ja teadustöö. Samuti kolib majja TÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus, mis aitab oma tugiteenustega tuua õppe- ja teadustööga haakuva teaduspõhise ettevõtluse ülikoolile võimalikult lähedale. Ettevõtlusmaja üürnikeks saavad ülikooliga mitmekülgsele koostööle avatud teaduspõhised ettevõtted.

Neljapäeval asetatakse Delta keskuse nurgakivisse 1985. aastast pärinev ajakapsel, mis leiti praeguste ehitustööde käigus TÜ endise majandusteaduskonna hoone vundamendist. Kapsli uueks sisuks saavad just praegust aega peegeldavad esemed.

Ajakapsli asetavad nurgakiviauku TÜ rektor Toomas Asser, Tartu linnapea Urmas Klaas, TÜ arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo, TÜ majandusteaduskonna juhataja Maaja Vadi, AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg juhatuse esimees Taivo Täht ja AS Ehitustrust juhatuse esimees Kaido Somelar.

Kogu Delta keskuse on projekteerinud arhitektuuribüroo Arhitekt11 . Emajõe ja Vabadussilla poole jäävat Delta õppe- ja teadushoonet ehitavad AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg ning AS Ehitustrust. Hoone ehitus läheb maksma 28,4 miljonit eurot. Ehitust rahastatakse osaliselt teadus- ja arendusasutuste ning kõrgkoolide konkurentsivõime soodustamisele suunatud institutsionaalsest arendusprogrammist ASTRA.

Narva maantee äärde rajatava ettevõtlusmaja ehitushanke tulemused selguvad 2018. aasta sügisel. Nurgakivi panekul tehakse teatavaks ka Delta ettevõtlusmaja üürnike nimed.