Janovitš keeldus Delfile kommentaare andmast, viidates hõivatusele. Küsimust linnavolikogu esimeheks hakkamise kohta keeldus ta kommenteerimast. „Sellele küsimusele ma teile ei vasta,” ütles Janovitš.

Narva linnavolikogu liige Vladimir Mižui oli avatum: „No kõike te juba teate. Kõik on õige,” ütles Mižui.

Mižui sõnul lahkusid kõik 13 inimest Keskerakonnast ajutiselt – juurdluse lõpuni. „Ükski keskerakondlane ei ole kõige vähemalgi määral süüdi, nende otsuste poolt hääletas kogu linnavolikogu,” kommenteeris Mižui.

„Siin on teile näide. Oli vaja organiseerida perearstide liit. Linnapolikliinik on linna omanduses. Linn eraldas raha – miljon eurot – linnapolikliinikule, et seal saaks teha ümberehituse. Selleks oli vaja teha hoonestusõigus. Haigla sai hoonestusõiguse. Ta paneb sisse oma 100 000 ja saab hoonestusõiguse. Mida volikogu liikmed siin omastasid?” küsis Mižui.

„Milles on siin rikkumine? Kõik naeravad selle üle,” ütles Mižui ja lisas, et süüdistatava poole juristid juba töötavad selle kallal.

„Täpselt samamoodi on krundiga Rahu tänaval. Viidi läbi konkurss parkimise korraldamiseks, kedagi ei leitud. Võttes arvesse, et linn hakkas kõrvale rajama parki, otsustati see krunt anda linnale, et inimesed võiksid sinna juurde sõita,” rääkis Mižui. Ta märkis, et maa ei olnud enne ei linna ega riigi oma.

„See tuli reformida kas linna või riigi omandusse. See tuli teha hoonestusõiguse kaudu. Notar registreeris ajutise hoonestusõiguse, et saaks esitada dokumendid maa-ametile. Dokumendid esitati, pärast mida andis amet selle maa linnale munitsipaalomandisse. Aga selleks oli vaja linnavolikogu heakskiitu, et see otsus kinnitada. Mina ja linnapea allkirjastasime selle dokumendi ja saatsime ametisse. Kordan, me hääletasime ajutise hoonestusõiguse poolt, et amet saaks otsuse vastu võtta. Kes siin mida varastas?” ei mõista Mižui.

Mižui juhtis tähelepanu ka süüdistusele, mis esitati linnavolikogu aseesimehele Larissa Oleninale, kes hääletas linna raha (20 000 euro) eraldamise poolt Narva suvistele lasteklubidele. „Arvatakse, et ta ei oleks pidanud selle poolt hääletama, sest töötas lepingu alusel noortekeskuses. Aga ta ei ole ju direktor ega isegi direktori asetäitja! Mida halba ta siin tegi? Millise kuriteo ta toime pani?” ei saa Mižui aru.

Täna kell 16 toimub Narvas linnavolikogu istung, kus valitakse uus esimees. Nagu ülalpool öeldud, pakutakse seda ametit Janovitšile. Lisaks sellele moodustatakse endistest keskerakondadest uus fraktsioon Meie Kodu On Narva.

Mižui leiab, et kõik toimuv on poliitiline tellimus. „Kellelegi on kõike seda vaja,” ütles Mižui. Kellele, seda ei hakanud Mižui ütlema.