"Kehtestame tulumaksuvaba miinimumi 500 eurot kõigile inimestele ja kaotame ära keerulised maksuastmed. Vähendame aktsiise, mille tõstmisega on praegune valitsus suunanud inimesi maksuraha Lätti viima ning vähendanud Soome turistide arvu Eestis," seisis tänases Kaja Kallase blogipostituses.

Selleks, et sünniks rohkem innovaatilisi tooteid ja teenuseid, soovib Kallas aidata ettevõtjatel rakendusuuringuid teha ja luua rakendusuuringute keskuse. "Eesti riigi investeeringud teadus- ja arendustegevusesse peaksid olema vähemalt 1 protsent SKT-st," kirjutas Kallas.

Reformierakond kohustaks riigihangetel rohkem kasutama innovatsioonikomponenti, mille tagajärjel ei hinnata mitte ainult odavamat hinda, vaid ka toodete ja teenuste uuenduslikkust. Ettevõtjate andmed peavad saama andmekaitse põhimõtteid austades avatuks, et nende andmete varal saaksid omakorda uued ettevõtjad arendada innovaatilisi tooteid ja teenuseid.

"Selleks, et ettevõtlikud inimesed saaksid üle Eesti tegutseda, on vaja toimivat taristut. Seetõttu ehitame neljarajaliseks Tallinn-Tartu, Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Narva maanteed. Alustame kiire raudteeühenduse ehk Rail Balticu rajamist Euroopaga. Toetame Tallinn-Helsingi tunneli ja Saaremaa silla rajamist.tuleb kiiresti tühistada Keskerakonna valitsuse vale otsus, mis kehtestas kõrgemad maksud töötavatele pensionäridele," kirjutas Kallas.

Lisaks on erakona eesmärk luua töötamise uuele reaalsusele vastavad reeglid, mis soosivad paindlike töövorme ja tagavad sotsiaalkindlustussüsteemi jätkusuutlikkuse.

"Samuti tuleb meil minna üle ühtsele eestikeelsele haridussüsteemile ja vähendada bürokraatiat," kirjutas Kallas.