Isemoodi masina, saunaparve ehitanud Soome leiutaja Janne Käpülehto sõnul läks sõit Helsingist Tallinnasse väga hästi. "Ränk lainetus ja tuul oli, aga sellest polnud midagi. Parv käitub paadist täiesti erinevalt, liikudes väga stabiilselt ja meenutades rohkem surfilauaga liikumist. Väga lõbus ja raju sõit oli!" rääkis Käpülehto Delfile.

Käpülehto sõnul olid merel pooleteise meetrised lained, kuid sellest hoolimata parve ümberminemisest ei olnud juttugi. "Ma usaldasin väga meie parve. Uskusin, et jõuame turvaliselt kohale ja nii läkski," ütles Käpülehto.

"Väga lõbus retk oli, suuri muresid polnud, jõudsime grillida ja leili visata reisi jooksul," meenutas Käpülehto merereisi. Küll aga möönis ta, et aeg-ajalt oli väga tugev vastutuul, mis tempot maha võttis. "Aga midagi hullu ei olnud - isegi rängas külglainetuses liikudes ei tekkinud kellelgi iiveldust," ütles ta.

"Saun oli terve reisi kestel soe ja isiklikult käisin 15 korda leili võtmas reisi jooksul," naeris Käpülehto.

Stardile eelnenud ööl ei jõudnud Käpülehto üldse magada, sest tegi reisi ettevalmistusi. Oli üks tehniline takistus. "Nimelt oli parvel neli mootorit, kuid üks läks katki ja sellest tulenes viivitus," märkis ta.

Soe vastuvõtt Eestis

Lennusadamas oli saunaparve tervitamas palju inimesi. "Kohale oli tulnud erinevaid inimesi, kes olid merereisist kuulnud," rõõmustas ehitaja. "Kohal oli palju meediat ja pealtvaatajaid. Andsime palju intervjuusid ning võtsime seejärel saunas leili edasi," selgitas Käpülehto.

Lisaks Käpülehtole olid parvel merekapten Antti Linnavirta ja ehitusinsener Marja Laukkanen.

Janne Käpülehto on tuntud efektsete ja lõbusate projektide poolest, milles mängib olulist rolli tehnoloogia. Näiteks on ta Helsingis Vousaaril käima pannud jääkaruselli.