Sults selgitas, et Kiviõlis toimus noorte taekwondo turniir, mille korraldas kohalik spordiklubi Idablokk. Kohal olid ka Araabia Ühendemiraatide noored ning Kaukaasiast kohale tulnud Abhaasia grusiinide võistkond.

Peale turniiri lõppu toimus lõpetamise üritus, kus pakuti šašlõkki, punaseid ja valgeid veine, kohal oli ka Gruusia suursaatkonna esindaja.

Sults rääkis, et kuna eile oli ka Abhaasia genotsiidi tähtpäev, siis andsid üritusele saabunud Gruusia esindajad talle tänutäheks mälestuskivi.

Sults rõhutas, et üritusel olid just Abhaasia grusiinid, seetõttu olid ka Gruusia saatkonna esindajad üritusel. Ta ütles, et tema varasem teade, et tegemist oli Abhaasia valitsuse esindajatega oli temapoolne eksitus, sest ta ei eristanud selgelt Abhaasias valitsevat separatistlikku valitsust ja Gruusia territooriumil tegutsevat Abhaasia eksiilvalitsust.

90. alguses peetud verise sõja ajal panid mõlemad pooled toime inimõiguste rikkumisi, eriti halvasti läks aga just Abhaasias elanud grusiinidel. Nõukogude ajal elas Abhaasias väga palju grusiine. Kui Abhaasia sõda Venemaa toel abhaaside kasuks kaldus, korraldasid abhaaslased koos oma vene ja tšetšeeni abilistega etnilise puhastuse, mille käigus tapsid tuhandeid grusiine ja ajasid mitusada tuhat grusiini Abhaasia piiridest välja. Gruusias on siiani suur Abhaasiast pärit põgenike kogukond.