Kohale jõuti veidi enne kella 11. Esmalt viis teekond linnavalitsuse hoonesse, kus kaugeid külalisi tervitas linnapea Tarmo Tammiste.

President Kaljulaid käis jalutamas piiripromenaadil, kus ajas juttu kohalikega, aga kohtus ka kohalike poliitikutega. Õhtu lõpetas Narva ja Narva-Jõesuu vahelise kergliiklustee sisseõnnistamine, kui ühiselt võeti ette jalgrattamatk.

"Narva on küll väga eriline, kuid kõige paremas mõttes tavaline Eesti linn. Siin töötades on võimalik kohtuda paljude toredate inimestega ja kindlasti saab piirkond ka pisut suuremat tähelepanu, mis aitab murda neid stereotüüpe, mis võibolla kellegi peas seoses Narvaga veel on," selgitas riigipea poolteist aastat tagasi välja käidud plaani põhjuseid.

President kohtus Narva jõudes veel kohalike inimestega, arutledes nendega probleemide üle vene keeles ning võttes vastu häid soove. Koos linnapea ning presidendi saatjaskonnaga käidi mööda Narva promenaadi, ringkäigu said kaasa teha nii meediaväljaanded kui ka heasoovlikud linlased.

President astus ligi inimestele kohvikus, puhus nendega juttu ja päris kust nad pärit on. Ta istus kohvikulauda koos kohalike daamidega, kes lõunaeinet nautisid. Neljakesi arutati elu üle Narvas, räägiti heast ilmast ning ilusast suvest, mis Eestis sel aastal olnud on.

President arutas maratonide jooksmise üle ning avaldas lootust, et järgmine aasta joosta Narva energia jooksul. "Ma Rakveres jooksin, seal oli päris raske," rääkis Kaljulaid oma viimatisest jooksust.

Kaljulaid rääkis veel juttu pargist välja jooksnud vanadaamiga, kel õnnestus presidendiga kätt suruda ning püüdlikult eesti keeles presidenti tervitada. Juttu puhuti Narva jõest kalu püüdva mehega, kes ei tahtnud, et teda kalastamisel häiritaks. Mees suunas presidendi kortaaži kõrvale ning jäi kidakeelseks. Kalapüük nõuab rahu!

Jõe äärest leidis president veel rõõmsaid kohalikke mehi, kes teatasid, et nägid presidendi televiisorist. "Töötame energeetika valdkonnas," sõnasid mehed. Kiideti prominaadi ning selle ajaloolist ilu, mis turiste ligi tõmbab.

Veel ajas president promenaadil juttu Peterburist pärit noortega ning kohalike koolinoortega, kes jõe ääres pilte tegid, lobisesid ja palli loopisid.

Vabariigi President töötab Narvas tänasest kuni järgmise neljapäevani ning kahel nädalal novembris.

Presidendi tegemistel Narvas saab silma peal hoida ka Vene Delfi otseblogi vahendusel.