Lääne-Harju politseijaoskond uurib väärtegu, milles eile kella 17 paiku Harjumaal Saue vallas Laitse kaupluses varastati tooteid. Politseile teadaolevalt möödus kassadest 56-aastane naine ning jättis tasumata kauba eest väärtuses 13 eurot ja 17 senti.

Delfi andmetel oli tegemist Siiri Sõnajalaga. Naine oli paari päeva eest läinud Lootuse külla ravile. Toimus aga kahetsusväärne juhtum, Siiri Sõnajala tahe murdus ning naine haaras Laitse poest kaasa alkoholi. Kohale kutsuti turvatöötajad ja politsei.

Lootuse Küla on 2000. aastal piiskop Märt Vähi ja tema poja Andrew Vähi asutatud avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mille eesmärgiks on sotsiaalselt vähekaitstud ja probleemsete inimeste – alkoholi- ja narkosõltlaste – võõrutamine, rehabiliteerimine ja abistamine tavaühiskonda naasmisel.

Siiri Sõnajala kaksikõde Viivi rääkis juulis ajalehele LP avameelselt enda ja õe võitlusest alkoholismiga - kui tema oli tolleks hetkeks tänu Lootuse Külas elamisele olnud peaaegu aasta aega kaine, siis Siiri oli paari kuu järel alla andnud, külast lahkunud ja pahe küüsis jätkanud.

"Olime teineteise pimedad teejuhid. Me õigustasime ennast koos, arutasime kõik omavahel läbi," meenutas Viivi intervjuus. "Sain aru, et pean hakkama saama üksi, ilma Siirita."