"Tallinna linna haldusteenistus edastas täna Kesklinna politseijaoskonda väärteoteate," ütles Talinna pressiesindaja Toomas Pirn Delfile.

Möödunud reedel pääses Eesti Meedia ajakirjanik Tallinna linnavalitsusesse, väites, et tuli sinna suitsuandureid kontrollima. Kui selgus, et tegu pole siiski töömehega, saadeti ta hoonest välja.

Mees pääses majas teisele korrusele ja sai seal viibida mõned minutid enne, kui maja töötajad välja selgitasid, et suitsuandurite kontrolli sellele päevale polnud ette nähtud.

Postimehe foto- ja videotoimetuse juhataja Erik Prozes selgitas Delfile, et Eesti Meedia ajakirjanik käis linnavalitsuse hoones ajakirjandusliku eksperimendi raames.

Sarnase eksperimendi tegi Soome rahvusringhääling juuli lõpus. Yle valis välja 11 ettevõtet ja asutust ning proovis järele, kui lihtne on kollase ohutusvesti, väikese klappredeli ja mõnel puhul ka ohutuskiivriga varustatud kõrvalisel isikul hoonesse sisse pääseda.

Väljavalitud asutuste seas olid teiste seas ka Soome keskpank, Helsingi-Vantaa lennujaam ja YLE enda hoone. Vaid ühel juhul ei õnnestunud testisikul hoonesse sisse pääseda, Helsingi-Vantaa lennujaama tõkestas aga pääsu turvaalale.