Raekoja platsi ehtivat pealinna tähtsaimat jõulukuuske valida ei ole lihtne ülesanne ja seetõttu alustatakse sellega varakult, ütleb Kesklinna vanem Vladimir Svet.

„Raekoja platsi jõulukuusest on kujunenud jõuluaegse pealinna üks peamisi vaatamisväärsusi. Kui tavaliselt otsime kuuske läbi meedia lähivaldadest, siis tänavu otsustasime pakkuda kõikidele omavalitsustele üle Eesti võimaluse konkureerida riigi uhkeima jõulukuuse tiitlile,“ selgitas Svet.

Ta kirjutas oma pöördumises omavalitsusjuhtidele, et Eesti Vabariigi juubeliaastal võiks pealinna esinduspaika kaunistada uhke jõulukuusk, mis on tihe, kohev ja 15-18 m kõrge.

„Meie linnakeskkonna asjatundjatest koosnev komisjon hindab kõiki saabunud ettepanekuid ja valib välja parima,“ kirjutas Kesklinna vanem. „Väljavalitud puu hakkab ehtima Raekoja platsi jõuluturgu, mida külastavad igal aastal tuhanded inimesed nii välismaalt kui kõigist Eesti piirkondadest. Meil oleks hea meel, kui saaksime siduda jõulukuuse püstitamist selle päritolukohaga, teadvustada ja tutvustada linlastele kohalikku omavalitsust, kust pärineb riigi uhkeim kuusk.“

Kesklinna valitsus ootab jõulukuuse pakkumisi koos puu ja selle asukoha kirjelduse ning pildiga kuni septembri lõpuni. Omanikuga läbirääkimine, puu langetamine ja transport Tallinnasse jääb Kesklinna valitsuse peale, samuti puu eest tasumine. Jõulukuusk peaks jõudma raekoja platsile novembri esimesel nädalal.