"Sotsiaaldemokraadid on praegustest parlamendierakondadest olnud senimaani kõige edukamad tuntud erakonnaväliste kandidaatide enda ritta meelitamisega," ütles Saarts Delfile. Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale annab see Saartsi hinnangul valimiste eel võimendust ja tagab positiivse meediatähelepanu, kuid vaevalt parteid kriisist välja aitab ning neist hoobilt Keskerakonnaga ja Reformierakonnaga võrdse tegija teeb.

Kuigi nii Tarandist kui Kaljurannast on parteile loota üksjagu lisahääli parlamendivalimistel, ei tasu mõlema kandidaadi varasemat populaarsust siiski üksüheselt sotsidele üle kanda. "Näiteks mitmed parempoolsed valijad, kes heameelega hääletasid Tarandi kui sõltumatu üksikkandiaadi poolt Euroopa Parlamendi valimistel, mõtlevad enne ilmselt järele, kui lasevad hääletusedeli valimiskasti sotsiaaldemokraat Tarandi poolt," sõnas Saarts.

Tarandi ja Kaljuranna potentsiaal tuleb politoloogi hinnangul esile pigem europarlamendi valimistel, mis on pigem isikukesksed, mitte niivõrd erakondlikud. "Praegu ei näi küll silmapiiril ühtegi teist erakonda, kellel oleks Euroopa Parlamendi valimistel välja panna nii tugev tiim nagu Tarand ja Kaljurand. Liitkem sinna juurde veel Sven Mikseri nimi ja igaüks võib ise mõelda, kui nõrk või tugev on SDE potentsiaal Euroopa Parlamendi valimistel," lisas ta.