"Piltide kirjeldamisel jäid lapsed teinekord napisõnaliseks, ent seda kõnekamad on pildid ise. Head vaatamist," oli sissejuhatuseks piltidele kirjas. Piltide autoreid on viis, neli last neist ühest perest ja üks, kes on pere ainukene laps.

Omar (10) on Süüriast pärit poiss, kes on terve oma Eestis elatud elu elanud Tallinnas Lasnamäel. Omar on pere ainuke laps, aga õnneks on tal väga vahvad vanemad, kes temaga palju huvitavaid tegevusi ette võtavad.

Soleen (15) ja Shereen (18) on kaks õde, kes saabusid Eestise 2017. aasta oktoobris ning kes asusid koos perega elama Vägeva majutuskeskusesse. Neil on väga suur pere, kokku on neid 6 õde ja üks vend, lisaks veel ema-isa ning tädi. Nad on pärit Süüriast, aga nad elasid vahepeal ka Türgis ja seetõttu räägivad nad muuhulgas ka türgi keelt. Nende perele oli väga keeruline oma kodu leida ja seetõttu veetsid nad enamuse talvest Vägeval, mis on väga väike küla Jõgevamaal. Siin on nende jäädvustused sellest eluperioodist.

Danushan (10) ja Rithusan (6) on kaks Sri Lankalt pärit venda. Nende pere saabus Eestisse poolteist aastat tagasi perekonna taasühendamise raames. Nende pere elas alguses Vao majutuskeskuses. Isa käis küll Tallinnas tööl, aga kuna korterit oli keeruline leida, siis pidi ülejäänud pere Vaos elama. Fotod ongi tehtud vahetult pärast seda kui pere Tallinnasse Mustamäele kolis. Danushan käib koolis ja Rithusan lõpetas suve alguses lasteaia, alustades nüüd septembris samuti kooliteed.

Artikkel pärineb algupäraselt MTÜ Eesti Pagulasabi veebilehelt.

Eesti Pagulasabi on mittetulundusühing, mille eesmärk on abistada varjupaigataotlejaid ja pagulasi Eestis. Tegevust alustati 2001. aastal ja viimase ajani keskenduti peamiselt varjupaigataotlejate ja pagulaste õiguslikule nõustamisele. Alates 2011. aastast on Pagulasabi tegevus oluliselt laienenud ja abistatakse pagulasi nende elu sisseseadmisel Eestis, alates elu- ja töökoha leidmisest kuni keeleõppe korraldamise ning Eesti ajaloo ja kultuuri õpetamiseni.

Jaga
Kommentaarid