„See on teine ja ühtlasi viimane kord missiooni jooksul, kui Eesti üksus mehitab kontrolljoonel asuva baasi, kuu aja pärast naaseb üksus põhibaasi, kuhu jäädakse juba missiooni lõpuni,“ ütles Eesti kontingendi teabeohvitser kapten Kristjan Kostabi.

Eesti jalaväerühma Estpla-25 ülesanneteks on päevased ja öised patrullid jalastunult ning masinatel, sealhulgas Liibanoni ja Iisraeli eraldaval kontrolljoonel patrullimine, kontrollpostide mehitamised ja muud rahuvalvealased tegevused, mille käigus tehakse koostööd ka Liibanoni relvajõududega.

Liibanoni ja Iisraeli eraldav sinine joon märgib Iisraeli relvajõudude tagasitõmbumist Liibanonilt vallutatud aladelt, milles kaks osapoolt leppisid kokku ÜRO kaasabil 2000. aastal. ÜRO rahuvalveüksuste ülesanne Liibanonis on hoida ära osapoolte vaheline olukorra eskaleerumine ning teha koostööd Liibanoni relvajõududega.

Eesti jalaväerühm Estpla-25 on osa Iiri-Soome pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis. Koos staabiohvitseridega teenib Liibanonis ligi 40 Eesti kaitseväelast.