Tammsaare pargi pidulikku avamist ei toimu, sest üleeile toimus pargi servas asuva endise turuhoone keldri väljakaevamisel varing, mille alla jäänud 43-aastane mees hukkus.

"Viimane osa pargi keskse ala graniitplaatidest saabus eestisse juulikuu lõpus, kus avastati, et plaatide ladustamiseks kasutatud puitalustes on sees taimestikule ohtlikud putukad ning alused määrati garantiini," ütles Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik Delfile.

Kuna plaadid saabusid valmistaja süül Hiinast Eestisse vales järjekorras, siis ei saanud töövõtja graniitplaatide paigaldust planeeritud ajagraafiku alusel teostada. "Arvestades graniitplaatide kiirtekujulist paigutust, tuli need paigaldada A.H Tammsaare monumendi esise väljaku keskosast väljapoole liikudes," sõnas Vesiallik.

"Pärast graniitplaatide tollist kätte saamist tuli need plaadid ka parki paigaldada ning seejärel sai töövõtja teostada murualade ning graniitplaatide omavahelised kokku viimised, linnamööbli paigalduse, valgustuse seadistuse ning töömaa lõpliku puhastuse," ütles Vesiallik.