"Hiiumaa on tänaseks ainuke maakond, kus puudub kaasaegne spordikeskus ning omavalitsusele üksi käib taolise investeeringu tegemine üle jõu," kirjutas Rand.

Kuna tegemist on väga suure investeeringuga ning arvestades riigieelarve piiratud vahendeid, näeb Hiiumaa vald võimalust ehitada spordikeskus valmis kahes etapis.

Esmajärgus ehitaktaks välja spordikeskuse esimene etapp, mis loob suures saalis võimalused korvpalli, võrkpalli, saalijalgpalli, saalihoki, mudelism ja kergejõustiku harrastamiseks. Lisaruumides, sealhulgas osaliselt üldkasutavates ruumides oleks võimalus jõu- ja fitnessitreeningute läbi viimiseks. Samuti hõlmab antud osa ruume noortekeskusele ning majutuskohtade loomiseks.

Spordikeskuse esimese etapi suletud netopind on 4300 ruutmeetrit ning võttes aluseks ehitusettevõtjate indikatiivsed hinnapakkumised maksumusega 1150 eurot ruutmeetri kohta on spordikeskuse esimese etapi orienteeruv maksumus 6 miljonit.

Hiiumaa valla finantsvõimalused spordikeskuse omafinantseeringuks on suurusjärgus 2–3 miljonit.

Hiiumaa spordikeskuse eskiis

Hiiumaa spordikeskuse arhitektuurikonkursile laekunud 18 töö seast valiti parimaks ideekavand nimega Mardikas, mille autorid on Johan Tali, Karli Luik, Harri Kaplan, Mae Köömnemägi, Hawke Gihm ja Kirke Päss arhitektuuribüroost Molumba.