Jaanus Randma on pikaajaline Eesti rahvatantsuliikumise eestvedaja. 1996. aastast on ta Eesti Maaülikooli rahvatantsuansambli Tarbatu kunstiline juht. Lisaks pühendunud tööle kodumaal on ta tegelenud ka Eesti rahvatantsu populariseerimisega väljaspool Eestit, näiteks Uus-Meremaal, Austraalias ja Lõuna-Koreas. Randma juhitud Tarbatu rahvatantsuansamblil on üle saja liikme ja seitse tantsurühma.

Erialase karjääri jooksul on Randma lisaks rahvatantsuansambli Tarbatu juhendamisele loonud ka mitmeid tantse. Teiste hulgas näiteks 2014. aasta tantsupeo „Puudutuse aeg“ tants „Lilled juustes“ ning „Laanetants“, mida tantsiti 2018. aasta Tartumaa tantsupeol.

Stipendiumit väljaandva Ullo Toomi Fondi esinaise Ilma Adamsoni sõnul väärtustatakse stipendiumiga rahvatantsualast tegevust ja panust traditsiooni säilimisse. „Tänavuse stipendiumi laureaadi Jaanus Randma puhul soovime tunnustada tema tööd pika ajaloo ja traditsioonidega Tarbatu ansambli juhendamisel ning õpetaja Enn Madi elutöö jätkamisel.“

1987. aastal loodud Ullo Toomi Fondi eesmärk on jäädvustada mälestust Ullo Toomist ning väärtustada rahvatantsualast tegevust. Ullo Toomi stipendium on rahvatantsuliikumise kõrgeim tunnustus, mille pälvib laureaat Eesti rahvatantsul põhineva silmapaistva tegevuse eest.

Ullo Toomi stipendumi on varasemalt pälvinud näiteks XX tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste ning rahvatantsu suurmeistrid Maie Orav, Mait Agu, Ilma Adamson, Helju Mikkel ja teised.

Stipendiumi annavad välja Eesti Rahvuskultuurifond ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus koostöös Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsiga. Sündmust aitavad korraldada Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts, Eesti Kultuurkapital ja Tartu linn.