Cory Monteith

Noortesarjas "Glee" tähtsat rolli mänginud näitleja leiti surnuna oma hotellitoast 2013. aastal, mees oli 31-aastane. Avalikkuse ette jõudis info, et mehe surma põhjustas tappev narkokokteil – palju alkoholi ja heroiini korraga. Mees oli pikalt vaevelnud sõltuvusprobleemide käes, kuid püüdis neid seljatada.

Kahjuks kainus noorel näitlejal ei õnnestunud, ta leiti surnuna hotellitoa põrandalt. "Tõenäoliselt oli Monteith surnud juba mitmeid tunde," selgub lahkamise protokollist. Laiba kõrvalt leiti "lusikas, millel oli narkootilise aine jäägid ja mitu tühja šampanjapudelit".

Brandon Lee

Sarnaselt oma kuulsale isale, Bruce Leele, ümbritsesid ka Brandoni surma mitmed vandenõuteooriad. Bruce Lee oli surmahetkel 32-aastane, aasta oli siis 1973. Paljud ei uskunud, et näitleja surm oli õnnetus. Palju meelehärmi tekitas filmifännides ka Bruce Lee poja varajane surm. Esimese versiooni järgi suri Brandon filmivõtetel toimunud õnnetuse tagajärjel, kuid lahangu protokoll tõstatas palju küsimusi.

Arstid olid šokeeritud, kuna nad leidsid mehe selgroost .44 kaliibrisest relvast tulistatud kuuli. 28-aastane mees sai haavata, kui filmis kasutatud relva sees olevad padrunid kogemata vahetusse läksid. Kuul läbistas mehe alakõhu ja jäi pidama selgroogu.

Kirurgid üritasid meeleheitlikult mehe elu päästa, selleks kanti Leele üle peaaegu 30 liitrit verd, kuid nende püüdlused jäid viljatuks. Hiljem avaldas üks Brandoni sõber, et ta olla mehelt pärinud filmivõtetel tehtavate riskantsete trikkide kohta. "Keegi ei saa kunagi viga neid tehes. Neil on asi kontrolli all," oli Brandon talle vastanud.

Heath Ledger

Heath Ledger suri enne, kui ta oleks saanud nautida rohkeid auhindu, mida talle postuumselt 2008. aasta filmis "Pimeduse rüütel" Jokkeri mängimise eest anti. Rolliks valmistumisel lukustas mees ennast nädalateks hotellituppa ja võttis kaasa ainult päeviku, kuhu kirjutas oma mõtteid. Ledgeri isa arvas, et üdini halva karakteri kehastamine ja selleks rolliks intensiivselt valmistumine võis mängida rolli poja surmas.

Päeviku viimasele lehele kirjutas mees "bye bye" (head aega – toim.) Ledgeri õde ei usu, et karakterisse sukeldumine kuidagi mehe surmale kaasa aitas. Õe sõnul ei olnud näitleja filmi tegemise ajal kindlasti depressioonis. "Pigem vastupidi. See oli minu jaoks šokeeriv, et inimesed midagi sellist arvasid," tõdes naine.

Ledgeri viis teise ilma raske joove, mille tekitasid "oksükodoon, hüdrokodoon, diasepaam, temasepaam, alprasolaam ja doksülamiin". Tegemist on äärmiselt tugeva kangete rahustite kokteiliga. "Kokkuvõtteks võib öelda, et surm oli õnnetus, mille põhjustas retseptiravimite üledoos," seisis kirjas lahkamisaruandes.

Paul Walker

Paul Walkeri surm 2013. aastal põhjustas maailma meedias ja fännide seas tugeva vastukaja, eriti arvestades kergelt iroonilise maiguga surmapõhjust. Mees hukkus Porche Carrera GT-s, kui sõiduk tegi suurel kiirusel avarii ja süttis põlema. Avariis hukkus ka sõidukit juhtinud Roger Rodas, kelle pea oli nii tugevalt vigastatud, et mehe aju oli nähtaval. Walkeri lahkamise protokoll paljastab samuti äärmiselt võikaid detaile mehe vigastuste kohta.

Walkeri ametlikuks surmapõhjuseks toodi aruandes "füüsilise trauma ja põletuse kombinatsioon". Mitmed mehe luud olid murtud, sealhulgas vaagnaluu, rangluu ja lõualuu. Näitleja keha oli nõnda tugevalt vigastatud, et mitte ükski organ ei olnud enam siirdamiskõlbulik. Kõige häirivam leid protokollis on tõsiasi, et Walker tegi pärast avariid veel mõned hingetõmbed, kuna tema hingetorust leiti tahma.

Kuigi alguses spekuleeriti, et saatuslikus avariis võisid rolli mändida ka meelemürgid, siis lahkamise protokollist selgub, et narkootikume mehe organismis õnnetuse hetkel ei olnud.

Michael Jackson

Tõenäoliselt kõige oodatuim lahkamisaruanne meelelahutusmaailmas oli popikuninga oma, kes leiti surnuna 2009. aasta 25. juunil oma voodist. Staar oli kõvasti vaeva näinud, et anda taas üle pika aja mitmeid suuri kontserte. 2011. aasta novembris mõisteti Jacksoni surmas süüdi mehe ihuarst Conrad Murray, kes oli staarile välja kirjutanud väga kanget ja ohtlikku rahustit propofooli.

See aga ei olnud ainus narkootiline aine, mis pärast surma Jacksoni organismist avastati. Popilegendi organismist leiti muljetavaldav rahustikokteil – midasolaam, diasepaam, lidokaiin ja ephrediin. Need kanged ravimid ei oleks mitte mingil juhul tohtinud olla kasutusel väljaspool arsti pidevat jälgimist.

"Lahkamisel selgus, et Jacsonil ei olnud mitte ühtegi füüsilist eripära, mis oleks mehe varajase surma põhjustada võinud," kirjutas lahanguarst Cristopher Rogers. Doktor kirjeldas samas mitmeid veidraid kosmeetilisi protseduure, mida staar endale teinud oli. Laulja huuled olid roosaks tätoveeritud ja osa tema peanahast oli mustaks tätoveeritud, et tema parukad paremini pähe sobituks.

Carrie Fisher

Tähesõdade fännid said 2016. aasta jõulude eel äärmiselt kurva uudise, 60-aastaselt suri filmides printsess Leiat mänginud Carrie Fisher. Näitlejanna süda seiskus lennukis, mis oli teel Suurbritanniast USA-sse. Reisijad ja lennufirma töötajad tegid kõik enda võimuses, et naise elu päästa, kuid kahjuks suri Fisher teel haiglasse. Sarnaselt eelpool kirjeldatud surmadega leiti ka eaka staari organismist võimas kokteil erinevatest narkootilistest ainetest.

Toksikoloogiline analüüs näitas, et naise organismis oli "jälgi kokaiini, metadooni, MDMA (extacy), alkoholi ja erinevate opiaatide tarvitamisest". Samuti leiti, et hiljuti on organismis olnud ka heroiini, täpset manustamise aega ekspertidel selgeks teha ei õnnestunud. Ametlikuks surmapõhjuseks oli uneapnoe.

Amy Winehouse

Paljud inimesed, sealhulgas ka Amy ise, ennustasid ette lauljanna suremist noores eas. Oma muusikaga leidis andekas muusik tee miljonite inimeste südamesse, kuid naise eraelu oli alati äärmiselt traagiline.

Ektsentrilise lauljanna võitlus alkoholismiga oli ammu avalik, kuid tema sõltuvusprobleemide tegelik ulatus selgus alles pärast naise surma. Amy arst oli teda hoiatanud, et tema alkoholism viib ta hauda. Vaid mõned kuud enne surma oli naine ennast koomasse joonud. Winehouse leiti surnuna enda voodist 23. juulil 2011. aastal, tema kõrval oli kolm tühja viinapudelit. Naisel oli üle nelja promilline joove, mis on eluohtlik kogus.

David Carradine

Filmist "Kill Bill" tuntud näitleja leiti surnuna 2009. aastal ühest Bangkoki hotellist. Tai võimud avaldasid, et mees leiti pea kohal olevate seotud kätega, köiega oli kinni seotud ka mehe kael ja genitaalid. Meediasse lekkisid ka politsei poolt tehtud fotod, näitleja olid surres peas parukad ja jalas võrksukad.

Esmalt arvati, et mees otsustas endalt ise elu võtta, kuid teisel lahkamisel selgus, et 72-aastase mehe surma võis hoopis põhjustada metsa läinud seksimängud. "Surma põhjuseks oli lämbumine," sõnas lahanguarst. "Ta ei tapnud ennast ära ega surnud loomulikku surma, lämbumise põhjustasid mehe keha ümber mässitud köied, seega tegemist oli õnnetusega."