"18. septembril juhtus Tallinna–Tartu maanteel kahetsusväärne ja lubamatu juhtum, kus Lux Expressi bussijuht hindas möödasõitu alustades liiklusolukorda valesti ning seadis sellega ohtu reisijate ja kaasliiklejate turvalisuse," ütles Lux Expressi kliendikogemuse juht Paul Kristjan Lilje Delfile.

"Olles hinnanud toimunud intsidenti ja bussijuhi selgitusi, otsustas Lux Expressi juhtkond liiklusohtliku olukorra tekitanud bussijuhi vastutusrikkalt ametikohalt kõrvaldada.," kinnitas Lilje

"Oleme tänulikud tähelepanelikele liiklejatele, kelle reageerimine aitas vältida hullemat ja neile, kes sotsiaalmeedia vahendusel juhtumist meile teada andsid. Oleme ka edaspidi tänulikud kõigi märkamiste edastamise eest. Vabandame reisijate ja kaasliiklejate ees," lisas Lilje.

Lugeja edastas eile Delfile video, milles on näha, kuidas Lux Expressi liinibuss pääses üleeile Tallinna–Tartu maanteel üle noatera kokkupõrkest raskeveokiga.

Videos on näha, kuidas Lux Expressi lillat värvi Scania Irizar i6 numbriga 605 BHB teeb möödasõitu samal ajal, kui vastassuunast läheneb Maxima logosid kandev suur veoauto Scania, millel on taga ka järelkäru.

Bussi ja veoauto laupkokkupõrge jääb toimumata vaid tänu veokijuhile, kes suudab kiiresti reageerida ja oma sõiduki õnnekombel läbi paremal pool oleva bussipeatuse juhtida.