Eelvooru läbinutel tuleb oma kiirust näidata teadustakistusrajal, kust 15 nutikamat noort pääsevad põhivõistlusele.

“Sel hooajal on plaanis enam kaasata Eesti tehnoloogiaettevõtteid ja teadusasutusi. Nii näiteks algab koostöö Eesti Energiaga ning lisaks Tartu Ülikoolile ja Tallinna Tehnikaülikoolile on kaasatud Tallinna Ülikool,” ütles saate produtsent Kalev Smidt.

“Televaatajale pakub „Rakett 69“ nagu ikka põnevaid ülesandeid, katseid, uusi teadmisi ja kamaluga ootamatuid pöördeid. Uuest hooajast tasub kindlasti silma peal hoida ka meie sotsiaalmeediakanalitel,” lisas Smidt.

Teadusvõistlus „Rakett 69“ on oluline hüppelaud ja võimaluste pakkuja noortele, kes soovivad oma unistuste suunas kiiremini edasi liikuda.

Möödunud hooaja “Rakett 69” võitja Kadi Siigur nendib, et teadussaade on ideaalne viis end tõestada ja end proovile panna, sest iga hetk tuleb seada end uude olukorda, millesugust varem ettegi kujutada ei suuda.

“Need pole nagu kooliülesanded, mis on kõik ühesugused ja isegi mitte nagu olümpiaadide ülesanded, vaid seal saab reaalselt käed külge panna ning oma kooliteadmisi ka rakendama õppida,” märkis Siigur. “Saates osalemine andis kindlasti juurde enesekindlust ning usku, et ma vist ikka saan millegagi hakkama. Rakett 69 saates osalemine oli igal juhul võimas kogemus, mida mitte millegi vastu ei vahetaks.”

Saatesarja oodatakse 15-24 aastaseid teadushuvilisi noori. Peaauhinna ehk 10 000 euro suuruse teadusstipendiumi paneb välja Eesti Teadusagentuur.

Lisaks võimaldavad Eesti kõrgkoolid (TTÜ, TÜ, TLÜ) teadusvõistluse kolmele parimale õppimapääsemise ilma sisseastumiseksamiteta.

Saatesari alustab ETV-s 2019. aasta jaanuarist.

“Rakett 69” on 2011. aasta jaanuaris ETV-s alustanud saatesari, mille eesmärk on üles leida Eesti tulevased teadlased. Iga hooaeg koosneb 16 episoodist, milles osalejad lahendavad meeskondlikult ja individuaalselt teadusülesandeid.

Saade on varasemalt tunnistatud Euroopa parimaks haridussaateks.