Rõivas kommenteeris sotsiaalmeedias üht Vilja Kiisleri artiklit EKRE-st. "Ajalugu mäletab ka SDE juhiks saanud Ossinovski katset koos EKREga valitsus moodustada, millele asus toona järsult vastu Mikseri leer. 2015. suvel oli väärtustõrge vaid umbes pooltel juhtivsotsidest. Ka Keskerakond oli toona kohemaid valmis EKREga mesti heitma," kirjutas Rõivas.

Rõivas kinnitas samuti, et suhtumine Euroopa Liitu eristab Reformierakonda EKRE-st.

"Mitte ükski erakond ei ole Eesti Euroopa Liidu liikmelisust ning põhiväärtusi kirglikumalt ja tulemuslikumalt kaitsnud kui Reformierakond. Seda kohe kindlasti ka aastatel 2014 kuni 2016. Oleme järjekindlalt rõhutanud, kus on tegelikkuse ja laushirmutamise piir ning kuidas ekrelik Euroopa Liidu lõhkumine meie vabadusi ja võimalusi ning julgeolekut kahjustab," kirjutas Rõivas.

2015. aasta kevadel tegid peale riigikogu valimisi koalitsiooni Reformierakond, SDE ja IRL, praegune Isamaa. Rõivas oli peaminister. Mõned kuud peale valimisi sai SDE uueks juhiks Sven Mikseri asemel Ossinovski, kes avas uuesti koalitsiooniläbirääkimised ja tõstatus küsimus, kas sotsid peaksid Rõivase valitsusest lahkuma.

30. augustil 2015 otsustas SDE volikogu häältega 35-25 jääda valitsusse. Väidetavalt oli Ossinovski ise kaldunud pigem valitsusest lahkumist toetama. Seda, et Ossinovski üritas teha koalitsiooni EKRE-ga, väitis Rõivas ka kohe peale sotside volikogu hääletust.