Osalejatele tutvustatakse nii õppuse planeerimist ja korraldamist, olukorrateadlikkuse loomist kui ka terviseameti kriisireguleerimise juhtimisstruktuuri. Samuti saavad elutähtsa teenuse osutajad ülevaate õppuste rahastamise korrast.

Õppepäeva korraldaja terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai sõnul on kriisireguleerimise õppuste põhialuste tutvustamine vajalik, sest see aitab tugevdada valmisolekut tervishoiukriiside lahendamiseks.

„Teema on aktuaalne ja huvi õppuste korraldamise vastu on suur,“ ütles Kadai, kelle sõnade kohaselt korraldab terviseamet ka edaspidi samalaadseid õppepäevi. „Kindlasti pole tegemist ühekordse üritusega, võimekus kriiside lahendamiseks nõuab järjepidevust, pidevat harjutamist ja koostööd.“

Alates sellest aastast saavad lisaks 11 kiirabibrigaadi pidajale kriisireguleerimise õppuse korraldamiseks terviseametilt raha taodelda ka 20 haiglavõrgu arengukava haiglat.

Haiglate ja kiirabibrigaadi pidajate korraldatavatel kriisireguleerimise õppustel saavad tervishoiuteenuse osutajad muuhulgas testida oma kriisiplaane ning harjutada koostööd partnerasutustega.

2017. aasta juulist on kõik kiirabibrigaadi pidajad ning haiglavõrgu arengukava haiglad elutähtsa teenuse osutajad, kellel on kohustus korraldada elutähtsa teenuse toimepidevuse kontrollimiseks vähemalt korra kahe aasta jooksul kriisireguleerimise õppus.

Terviseamet on sotsiaalministeeriumi valitsemisalas tegutsev valitsusasutus, kelle tegevuse eesmärk on tervisliku elu- ja õpikeskkonna kujundamisele suunatud rahvastiku tervise poliitika elluviimine tervishoiu-, tervisekaitse-, kemikaaliohutuse ja meditsiiniseadmete valdkonnas.