Oma kõnes linnavolikogule põhjendab volikogu esimees Mihhail Kõlvart, et suhtluses eksperdiga leiti: Eesti lipule saalis kohta pole ja parim paik selle jaoks on volikogu aatriumis.

Eile andis lipu kadumisest üllatusega teada selle saalile kinkinud reformierakondlane Kristen Michal. "Tulime saali, meie kingitud lipp kadunud," kirjeldas Michal üllatust oma sotsiaalmeedia kontol.

Michal aga jonni ei plaani jätta ja kinnitab, et jätkatakse survet riigilipu püstitamiseks volikogu istungisaali. "Tänaseks on viisakast märkusest saanud põhimõtteline vaidlus. Tartus, Pärnus, Viljandis näiteks on sinimustvalge saalis," ütles ta.

Augusti lõpus esitas Reformierakonna fraktsioon eelnõu, et Tallinna linnavolikogu saalis oleks alaliselt riigilipp. Volikogu esimees Mihhail Kõlvart tagastas eelnõu põhjendusega, et suurele lipule pole saalis ruumi.

Kahe nädala eest see lipp reformierakondlaste eestvedamisel saalile aga kingiti. Kristen Michal pidas kõne ja pani lipu kõnepuldi taha püsti. Kõlvart lubas tolleks istungiks lipu sinna jätta. "See koht on valitud nii, et iga volikogu liige, kes tuleb pulti, seisab seljaga lipu vastu," kritiseeris ta lipule valitud asukohta ning lubas, et kui, siis parem asukoht leitakse lipule seda koos arutades.