Peeter Ernits kritiseeris oma Facebooki seinal eilses LP-s rääkinud Taivo Pilleri ja Mart Haberi lapsevanemaks saamist. "Kas teie peate normaalseks, kui kaks homoseksuaali ostavad endale lapse (üürivad kalli raha eest vôôra naise emaka) ja asuvad seda siis üheskoos kasvatama?" küsis Ernits oma sõpradelt.

Ta sõnul on ammu tõestatud, et samasoolised pered toodavad enamasti omasuguseid ning lisaks kirjutas Ernits, et kommertslik surrogaatemadus on Eestis nagu ka enamikes Euroopa riikides keelatud. "Inimlikult ma môistan Marti ja Taivot, aga minu arvates ei ole see õige," lisas ta.

Peeter Ernitsale postitusele kirjutas tauniva kommentaari tema tütar Hanna Ernits, kes vastas oma isale, et peab homoseksuaali normaalseks ja imetleb neid. "Nende lapsed saavad õnnega koos olema, et neil pühendunud ja armastavad vanemad on, mida ei saa paljude hetero vanemate kohta öelda," ütles Hanna Ernits.

"Isa, ma saan aru, et Sa aegsalt enne valimisi pead nüüd EKRE ridades oma homofoobi imidžit voolima, aga tegelikult on väga igav kui Sa ainult seda trummi lööd.. Ma saan aru, et põlvkondlikud erinevused ja nii aga ärata poliitiku kihi all see intellektuaal mis Sinus peidus on üles ja keskenduks sellele, kuidas reaalselt Eestis midagi paremaks teha," lõpetas Hanna kirja, veel lõppu lisades "Peace&Love Sinu Hanna".

Veel hilisemastes kommentaarides palus tütar oma isal aega ja energiat sisulisemate asjade peale kulutada. "See on puhas vihakõne, mida Sa siin kirjutad," leidis Hanna Ernits ning jätkas veel hiljem pärast mitmeid enda pihta langevaid kriitilisi kommentaare: "Isa, meie eelmise kohtumise jätkuks: need sulnid, viisakad ja targad vastused minu kommentaarile tõestasidki ära, milline Sinu valijaskonna läbilõige saab olema."

Peeter Ernits ise oma tütrele Facebookis vastanud ei ole. Küll aga liitus õe arvamuse kaitsmisega Peeter Ernitsa keskmine tütar Mari-Liis Ernits ning paljud arvajad ka väljaspoolt pere, nende hulgas Juku-Kalle Raid, Varro Vooglaid, Hille Hanso, Mihkel Kunnus ja kümned Facebooki sarikommentaatorid.

EKRE ja samasooliste armusuhted on varemgi põlvkondade vahelisi intriige lõkkele löönud. Hiljaaegu loobus Jaan Männik oma lapselaste ja laste kriitika tõttu rassismiteemal EKRE ridades kandideerimast. 2014. aastal, kooseluseaduse hääletusel, veensid lapsed keskerakondlase Lembit Kaljuvee selle seaduse poolt hääletama. "Me teeme ju seda ühiskonda tuleviku jaoks ja kui mu lapsed ja lapselapsed arvavad, et seda seadust oleks vaja, et elada sellises ühiskonnas, kus on sellised reeglid, siis miks mina peaksin sellele vastu olema," ütles Kaljuvee tollal.