"Tunnustame lisaks vabatahtlikele ka vabaühendusi või inimesi (juhendajaid), kes on järjepidevalt vabatahtlikke kaasanud, hoidnud ja innustanud, samuti ettevõtteid või avaliku sektori asutusi, mis soodustavad oma töötajate vabatahtlikku professionaalset tegevust vabaühendus(t)es.

Viimases kategoorias esitati tunnustamiseks nii suuri tuntud eraettevõtteid kui ka väiksemaid organisatsioone või ühendusi," vahendas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku valdkonna juht Eha Paas.

"Esitatud vabatahtlikud, ühendused ja organisatsioonid tegutsevad väga erinevates eluvaldkondades - näiteks oli tänavu kandidaate nii siseturvalisuse, spordi, kohaliku elu edendamise kui ka loomakaitse valdkonnast," rääkis ta.

Kõigi esitatud kandidaatidega saab tutvuda Vabatahtlike Väravas , tunnustuse annab president neile 1. detsembril Jõhvi kontserdimajas üle annab.

​Vabatahtlike tunnustustamist on korraldatud alates 2005. a, selle on tänaseks pälvinud 349 vabatahtlikku ja vabatahtlike kaasajat. Sündmust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital. ​