Reformierakonna peasekretäri Kert Valdaru sõnul saavad ettevõtete toimimist kommenteerida ettevõtjad ise. "Reformierakond tegeleb parempoolse ja ettevõtjasõbraliku maailmavaate edendamisega ja kui ettevõtjad soovivad meid selles toetada, on meil selle üle ainult hea meel," ütles ta.

Valdaru hinnangul on ettevõtjate probleemiks tänane Jüri Ratase juhitud keskerakondlik valitsus, mis on ettevõtluskeskkonna muutnud "nii veidraks, et selles kasumlikult toimetada ongi keeruline." Ta sõnul tuli Keskerakonna valitsus võimule lubadusega kehtestada kuus uut maksu, millest osade ärajätmist esitleti pärast suure võiduna.

"Ettevõtjate jaoks on probleemiks ka keeruline tulumaksusüsteem, mis tõstab nende halduskoormust ja suurendab töötajate ebakindlust ning aktsiisipoliitika, mis suretab välja väikepoed ja mõjub halvasti kogu turismi- toitlustus- ja majutusussektorile," kommenteeris Valdaru. Kuigi analüüsid näitavad ta hinnangul, et aktsiiside langetamisega saaks Lätist riigieelarvesse tuua 100 miljonit eurot, siis Valdaru toob probleemina välja, et valitsus keeldub seda sammu astumas.

"Reformierakond on lähtunud kogu oma programmi koostamisel lihtsast põhimõttest: asi on majanduses! Oleme lubanud teha praeguse segaduse korda ja seejärel kehtestada maksurahu ning jätkuvalt tegeleda bürokraatia vähendamise ja riigireformiga," ütles ta ning lisas, et seetõttu on paljud ettevõtjad Reformierakonda ka toetanud. "Sealhulgas ka Vjatšeslav Leedo," uskus Valdaru, et ettevõtjad toetavad Reformierakonda ka edaspidi.

ERRi uudisteportaal avaldas juuli lõpus ülevaate mitmetest Leedoga seotud ettevõtetest, millel on kogunenud maksuvõlad ning on esitamata majandusaasta aruanded.