Esmaspäeva hommikul, juba õige pea pärast uste avamist, on lõõgastuskeskuse sumiseva meelerahumuusika saatel kassaletis järjekord. Kakskümmend kaks sauna, basseinid, nahka nosivad kalad - külalised tulevad kaugelt ja lähemalt, et pisut rohkem kui kümne euro eest neli tundi meelerahu nautida.

Kuigi spaa avati alles eelmisel kolmapäeval, tõi nädalavahetus teenindajate ja terviseasutuse juhataja Andres Tiigi sõnul suplejaid ja saunalisi oodatust kõvasti rohkem. Õnneks mitte niivõrd palju, et kuussada külastajat mahutav sauna- ja veeparadiis üle ääre oleks hakanud ajama. Ruumi jäi veel teistelegi.

Küll aga kirjutas laupäeval Delfile üllatunud lugeja, et riietusruumi igas kapivahes on kaamera. "Täielik läbipaistvus," lisas lugeja iroonoliselt.

Vastab tõele, et spaas on kaamerad. Ööpäevaringsest videovalvest teavitab külastajaid ka välisuksele joonistatud kaamera koos tekstiga. Turvakaamerad salvestavad Elamuskeskuse juhataja Tiigi sõnul külastajate turvalisuse huvides, ka riietusruumis.

"Ei ole meil kaameraid duširuumides, ei tualettides, ei ole ka külastustsoonides," loetles Tiik kaameravabu piirkondi. Ta lisas, et ehkki naiste riietusruumi loodi kõik võimalused paigaldada kaamerad - juhtmed-kaablid veeti sisse -, siis erinevalt meeste garderoobist neid sinna siiski ei paigaldatud. Vajaduse korral, "kui ühiskond on selleks valmis," nagu ütles Tiik, kaamerad turvalisuse huvides võidakse ka naiste riietusruumi paigaldada.

Dilemma turvalisuse ja privaatsuse vahel kandub Tiigi sõnul esimese poole peaasjalikult külastajate tagasiside põhjal. Keskuses töötaja alaliselt igat ruutmeetrit valvata ei jõua. "Kui midagi juhtub, saame sündmusi tagantjärgi järele vaadata," ütles Tiik.

Ringkäik läbi spaa juba fotodel ja videos.