Päev 5

Kell 8.30 oleme Wadi Mujib Adventure Centralis, ostsime pääsmed (21 JOD) ja panime päästevestid selga. Algus oli rahulik, aga nagu hoiatati, et tuleb ikka ka ujuda, siis nii läkski. Kanjon oli imeilus. Paaris kohas oli vool päris tugev ja kasutada sai köite abi. Meie giidi ei võtnud (35 JOD sõltumata grupi suurusest), aga tema oleks saanud teha veekindla kaameraga pilte meist, kui selline asi meil oleks olnud kaasas. Rada on ilma giidita väga läbitav, aga juht tegi tagasituleku kihvtimaks. Me jäime lõpus ühe paariga jutustama, palusime neil meie grupist ka pilti teha ja saata pärast. Ja tagasi tulimegi koos nende juhiga, kes julgustas pepu peal liugu lastes paaris kohas alla tulema ja ka 5-7 meetri kõrguselt hüppama. Väga lahe, päev on alanud väga hea emotsiooniga. Vajalikud on vaid head jalanõud ja riided, millega on hea ka ujuda. Kl 10.30 oleme taas autos ja teel Surnumere äärde.

Surnumere Amman beach ala pilet koos duššide ja basseinidega maksis 20 JOD. Muda eraldi 3 kohalikku raha. Soolane oli vesi tõesti, hõljuda andis mõlemat pidi. Peale seda oli grupil soov Wifi võrku saada ja läksime kaubanduskeskusesse, kus ka lõunatasime. Hiljem käisime vaatamas Nebo mäge ja küla, kus tegutsesid mosaiigitöösturid, meie külastasime veel kirikut. Majutus oli meil võetud Madabasse, kus on vanim mosaiikkaart Jeruusalemmast.

Päev 6. Pealinn Amman

Esimesena külastasime Amman Citadelli, kust avanes vaade linnale ja vaadate juures olid ka teabetahvlid, kust sai lugeda selle kohta, mida näed. Näiteks oli näha Jordaania suurim Rooma teater 6000 istekohaga. Samal ajal viibis seal ka mitu klassi. Väga ilus mošee, kus oli uus katus tehtud seest puidust ja väljast plekist. Teine mošee oli The Hashemite Kingdom of Jordan. Sinna sisenedes pidid nii naised kui ka mehed mustad kapuutsiga ürbid selga panema. Maas oli pehme vaip ning oli tõesti koht, kus ka enda mõtetel korra puhata lasta. Sisenemine ja lahkumine oli läbi mošeele kuuluva suveniirikaupluse, kus enne ära minekut pakuti teed, et hoog maha võtta. Lõunaks sõime tänavatoitu, mida Ammanis pakuti mitmes kohas. Toitlustuse poolest on linnad olnud väga erinevad, osades ei ole ühtegi puuviljaletti ja teises on iga neljas pood puuviljapood.

Mõtlesime lihtsalt ajaviiteks jalutada ja natuke liigutada ennast spordipargis, kus meie autole kahjuks kohe sisse tagurdati ja siis oli vaja hoopis sellega tegeleda. Kohale tuli politsei, kes küsis, kas me ei taha raha vastu võtta. Härra pakkus meile 50 JODi, aga autorendifirma paberite järgi maksame meie iga avarii pealt 360 JODi. Kutsuti kohale liiiklusõnnetuse registreerija. Loodame, et see paber sobib ja meile lisakulusid ei teki. Teel Aqaba poole taas, kus meid ootab Novatoursi paketis olnud hotell. Novatoursi kohapealne esindaja eile juba saatis meile sõnumi, et hotell on natuke mures, et teid pole enam olnud. Kuna paketi hind oli nii soodne, siis meil oligi plaanis seal vaid reisi alguses ja lõpus ööbida. Kõik teised majutused oleme saanud ka u 30-45 eur kahene tuba koos hommikusöögiga. Jordaania on ennast ammendanud ja homme ehk oma viimase päeva veedame Aqaba randades ja snorgeldades Punases meres.