Täna öösel saabus päästeametile väljakutse Väimela mõisa peahoone põlengu osas kell 4.59. Esimese teate kohaselt põles Väimela mõis ning seal ei toimu mingisugust elutegevust, hoones ei ole inimesi. Päästejõudude kohale jõudes põles mõisahoone katus lahtise leegiga ning põles ka maja sisemus. Kustutustöid alustati suurte jõududega. Lisaks Võru päästeautodele olid kustutustöödel ka Annelinna komando autod, kaks vabatahtlikku brigaadi ning Põlva ja Vastseliina komandod. Kokku reageeris väljakutsele üheksa masinat, hetkel on tulekahju lokaliseeritud ja käimas on järelkustutustööd.

Mõisakompleksi keskuseks oli ühekorruseline lameda katusega peahoone tagaküljega Väimela järve poole. Nüüdisaegne kolmekorruseline peahoone on algses asukohas.

Ajakirjanik Inga Raitar viibis põlengu läheduses ning filmis kohapeal toimuvat.
"Lapsepõlv leekides. Väimela mõisahoone. Siin majas käisin lasteaias. 6. klassis lavastasin mõisa terrassil oma esimese näidendi... praeguseks katust enam pole ja ülemine korrus on hävinud. Kohal on 8 tuletõrjemasinat, ent vaevalt miskit päästa õnnestub. Mõni pühapäevahommik lapsepõlvekodus on kohe eluks ajaks meelde jääv," kirjutas Raitar oma sotsiaalmeediapostituses.