Sellega seoses muutub parkimine tasuliseks, ent kliinikumi töötajatele kehtib erihind.

Uus ehitatav parkimismaja on kuuekorruseline, selle brutopind on 12 000 ruutmeetrit, mis mahutab vähemalt 432 märgistatud parkimiskohta.

Parkimismaja ehitus saab alguse kevadel, mis on omakorda ettevalmistus Maarjamõisa meditsiinilinnaku III etapi ehitustöödega alustamiseks 2020. aastal.

Kliinikumi juhatuse liikme Marek Seeri sõnul on parkimise muudatus seotud tänavu 24. juulil juhatuse poolt kinnitatud riigihanke tulemusega.

„Riigihanke eesmärk oli parkimismaja ehitamiseks ja edasiseks parkimisteenuse korraldamiseks leida pakkuja kontsessiooni korras. Edukaks tunnistati Citypark Eesti poolt esitatud pakkumus,“ selgitab Marek Seer.

Citypark Eestiga sõlmitud lepingu järgi muutub alates 1. detsembrist 2018 N. Lunini 16 kinnistul parkimine tasuliseks.

Tasuline parkimiskorraldus parkimisalal CP106 kehtib ööpäevaringselt hinnaga üks euro ühe parkimistunni eest. Täpsed parkimisreeglid on leitavad www.citypark.ee või CP106 parkimisalale sissesõidul.

Citypark Eesti kehtestab Tartu Ülikooli Kliinikumi töötajatele kinnistul parkimiseks erihinna, mis on 30 eurot kuus. Soodushinnaga parkimist saab vormistada veebilehel.

Tasuliseks muutuva parkimisala kõrval, N. Lunini 14 ja Ravila 19 kinnistutel, on parkimine jätkuvalt tasuta.