"Valdaru kandideerib eelolevatel riigikogu valimistel ja asub tööle riigikogu fraktsiooni nõunikuna ning erakonna progammitoimkonna koordinaatorina. Seoses sellega teeb Kaja Kallas kolmapäeval erakonna juhatusele ettepaneku nimetada peasekretäri ametisse riigikogu aseesmehe nõunik Erkki Keldo," teatas Reformierakond veidi enne kella 18. Napp pooltund varem oli läinud üles Ekspressi uudis "Reformierakond vahetab peasekretäri välja: Kert Valdaru asemel saab ametisse partei tulevikulootus".

Pressiteates märkis erakonna esimees Kaja Kallas, et erakonnana sisenetakse kõige aktiivsemasse valimisperioodi, kus hakkavad selguma piirkondlikud kandidaadid, kes hakkavad üha jõulisemalt panustama sellesse, et oma ideid valijatele tutvustada. "Kerdi panus erakonna üheks meeskonnaks kokkutoomisel ja valimisteks ettevalmistamisel on olnud hindamatu ja mul on väga hea meel, et ta on otsustanud tulla poliitika telgitagustest päris poliitikasse ja kandideerida riigikokku. See annab Kerdile võimaluse tema osalusel koostatud programm ka ellu rakendada," ütles Kallas. "Erkki Keldo on organisatsiooniga hästi tuttav ja olen kindel, et temast saab suurepärane peasekretär."

Valdaru märkis, et on jõutud olukorda, kus meil on valimistele minemas töökas ja ühtne meeskond, pikk ja tugev valimisnimekiri. "Oleme rahaliselt kindlatel jalgadel, eelkampaania on läbitud ning valmiv valimisprogramm on juba praegu nii hea, et suudame pakkuda Eestile paremat tulevikku. Arutasime Kajaga ja leidsime üheskoos, et valimisperioodil erakonna edusse panustamiseks peaksin ka ise kandideerima riigikogu valimistel."

Valdaru toob välja, et rahaline seis on hea (ollakse kindlatel jalgadel), ent liiguvad ka kuuldused, et olukord pole sugugi roosiline. Ka Ekspress kirjutas täna, et Valdarule tehti kohe selgeks, et tema tööülesannetest on oluline üksainus – raha. "Kui ta raha ei suuda tuua, siis ei ole programmil, lubadustel, uutel inimestel mingit tähtsust. Paar kuud hiljem ei olnud selles vallas aga midagi muutunud," kirjutas leht.

Reformierakonna poolt täpsustati, et tegelikult näiteks tänavuse aasta kolmandas kvartalis koguti võrreldes teiste parteidega enim annetusi.

Valdaru kavatseb kandideerida Põhja-Tallinnas. "Olen juba enne hipsterite aega elanud hubases, rassi- ja klassivihast vabas Kalamajas. Seetõttu soovin kandideerida oma kodulinnas Tallinnas Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna ringkonnas."

Erkki Keldo (27) on Reformierakonna liige alates 2012. aastast. Põltsamaalt pärit Keldo on varem töötanud Reformierakonna kampaanianõunikuna, erakonna arendusdivisjonis ja erakonna riigikogu fraktsiooni nõunikuna. Hetkel töötab ta riigikogu aseesimehe büroos nõunikuna.

Avaldame ka kirja, mille Valdaru saatis erakonna siselisti.

Head sõbrad!

Esmaspäeval sulgub Reformierakonna nimekiri erakonnaliikmetest, kes on avaldanud soovi kandideerida kevadistel Riigikogu valimistel ja peatselt saavad alguse meie sisevalimised. Oleme kõvasti tööd teinud, et nimekiri saaks olema ühtlaselt tugev üle Eesti ning oleksime valimistel kõige edukam. Usun, et jagate kõik minu isiklikku hinnangut - selle nimekirja toel saab rallit sõita ja võita valimised, et anda Eestile parem tulevik.

Oleme jõudnud kogu erakonnaga viimase poole aasta ennastsalgava tulemusliku tööga etappi, kus meil on töökas ja ühtne meeskond, oleme rahaliselt kindlatel jalgadel, eelkampaania on läbitud ning valmiv valimisprogramm on juba praegu nii hea, et suudame pakkuda Eestile ja seeläbi meile kõigile paremat tulevikku. Pole muidugi saladus, et programmi ja selles sisalduvate valimislubaduste elluviimiseks peame saama esmalt Eesti inimestelt valitsemiseks tugeva mandaadi. Seega peab igaüks meist hindama, kuidas ja kus on võimalik kõige kasulikum olla meie valimismeeskonnale, Reformierakonnale tervikuna ja laiemalt võttes - kogu Eestile.

Ka mina olen Kajaga arutanud, kuidas saaksin valimisteni jäänud aja jooksul ehk kõige tulisemal valimisperioodil erakonna edusse enim panustada ning leidsime üheskoos, et peaksin ka ise kandideerima Riigikogu valimistel. Pean meie programmi Eestile parimaks ja soovin selle elluviimises Riigikogu liikmena kaasa lüüa, seetõttu tahan isiklikult pühenduda valimiskampaaniale. Olen elanud juba enne hipsterite aega hubases, rassi- ja klassivihast vabas Kalamajas. Seetõttu soovin kandideerida oma kodulinnas Tallinnas Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna ringkonnas.

Minu elu on pikemat aega olnud nagu orav rattas pöörastel kiirustel, kus pöördeid aina lisandub. Seega annan endale aru, et teha valimistel hea tulemuse on väga keeruline samaaegselt keskenduda erakonna administratiivjuhtimisele ja edukale valimiskampaaniale selliselt, et topeltkoormusega ei kannataks eraelu ega tervis.

Seetõttu arutades Kajaga olukorda, leidsime ühiselt, et annan erakonna igapäevase juhtimise üle meie meeskonnaliikmele. Kaja on saanud nõusoleku võtta enda kanda peasekretäri kohused meie liikmelt Erkki Keldolt, kelle suhtes ta ka juhatuselt mandaati küsib. Jään igapäevaselt seotuks erakonnaga, jätkan Riigikogu fraktsioonisnõunikuna ja programmitoimkonna koordinaatorina, sh osalen valimisprogrammi koostamisel ja selle tutvustamisel, samuti olen nõu ja jõuga abiks meie tegevuste kommunikeerimisel Eesti avalikkusele. Usun, et nii saan anda oma tõhusaima panuse kevadistel valimistel kandidaadina ja teha koos kõigi teiste heade erakonnakaaslastega valimiste parim tulemus.

Anname üheskoos Eestile parema tuleviku!